Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Maak kennis met de wereld van koffie!

Iedereen weet dat koffie een geweldige drank is. Het is een geweldige manier om je dag goed te beginnen, of om op te peppen in de middag. Maar wist je dat er verschillende soorten koffie bestaan? Natuurlijk, je hebt misschien gehoord van espresso en cappuccino, maar hoe zit het met filter-, bonen- en versgemalen koffie? Lees verder voor meer informatie over elke soort, zodat je kunt beslissen welke het beste bij je past!

 

Bonenkoffie

Bonenkoffie is de meest traditionele vorm van zetten. Hierbij worden hele bonen gemalen tot een fijn poeder, waarmee vervolgens een heet kopje joe wordt gezet. Deze vorm van koffie vergt iets meer werk dan andere methoden, maar levert ook een ongelooflijk rijke smaak en aroma op. Je kunt voorgemalen of vers gemalen bonen gebruiken, afhankelijk van hoeveel tijd je wilt besteden aan het maken van je brouwsel. Het nadeel van deze methode is dat het moeilijk kan zijn om de maling precies goed te krijgen – te grof en je koffie zal zwak zijn; te fijn en hij zal bitter smaken.

 

Filterkoffie

Filterkoffie gebruikt een mandje van filterpapier of metaalgaas, gevuld met fijngemalen bonen. Heet water wordt over de bonen gegoten en door het filter in een pot eronder gedruppeld, waardoor een volle kop koffie ontstaat met minimale inspanning van de zetter. Filterkoffie heeft meestal minder zuur dan bonenkoffie en wordt over het algemeen als milder van smaak beschouwd.

 

Versgemalen koffie

Versgemalen koffie verwijst naar elke methode waarbij hele bonen onmiddellijk worden gemalen voordat ze rechtstreeks in een kop of pot heet water worden gezet (in plaats van voorgemalen bonen te gebruiken). Deze techniek levert een ongelooflijk smaakvol kopje op, omdat alle essentiële oliën uit de bonen tijdens het malen worden geëxtraheerd en vervolgens vrijkomen wanneer ze in contact komen met heet water. Versgemalen koffie vereist echter wel meer tijd dan andere methoden en toegang tot betrouwbare apparatuur om de bonen goed te malen – iets wat de meeste mensen thuis niet hebben!

 

Ontdek wat jij lekker vindt!

Koffie is er in vele vormen, van bonen-, filter- en versgemalen soorten – elk biedt zijn eigen unieke smaakprofiel en zetervaring. Alleen door experimenteren zal je er achter komen wat jouw favoriete smaak is! Welke soort je ook kiest, geniet van je kopje! Wil je experimenteren en koffiebonen kopen? Neem dan een kijkje online!