Bsdesmidse.nl
Image default
Architectuur

Meerdere lichtstraten

Voor een goed verlichte huis is het mogelijk om meerdere lichtstraten te laten installeren vooral in de ruimtes waarin het normaal donker is. Sommige ruimtes in het huis zijn niet goed verlicht zoals de badkamer of wc bijvoorbeeld.

Overdag heb je normaal gesproken geen lampen nodig voor licht in de meeste ruimtes. Als je in de badkamer of wc bent moet je vaak wel de lamp aandoen omdat deze ruimtes niet goed verlicht zijn. In de wc en badkamer worden meestal geen ramen geplaatst vanwege privacy. Je wilt immers niet dat de buren naar binnen kunnen kijken wanneer je in de badkamer bent. Door het laten installeren van lichtstraten kun je deze ruimtes goed verlichten en toch je privacy behouden.

Als je een lichtstraat laat plaatsen in de badkamer wordt het goed verlicht maar niemand kan naar binnen kijken omdat het op het dak word geplaatst. Je kunt in principe lichtstraten overal laten plaatsen zolang het de verdieping met het dak is. Bij een gelijkvloers huis is het bijvoorbeeld mogelijk om lichtstraten overal te plaatsen waar je wilt.

De lichtstraten bestaan uit glas waardoor er licht naar binnen komt. In principe kun je het zien als ramen dat op het dak worden geplaatst.

velux.nl/

vlakkelichtkoepel.nl/

serbo.nl/