Bsdesmidse.nl
Image default
Gezondheid

Misselijkheid zwangerschap verminderen met TENS

Bent u zwanger en kampt u met flinke misselijkheid en zelfs braken? Dat is enorm vervelend en soms ondraaglijk. Ongeveer ¾ van de aanstaande moeders hebben hiermee te maken. Bij velen stopt het na de eerste drie maanden maar bij 20% van de vrouwen houdt het aan. Velen kiezen liever voor de misselijkheid dan voor pijnstilling. Pijnstillers zijn immers niet de beste oplossing voor uw ongeboren kind. 

Een goed alternatief voor reguliere pijnmedicatie is TENS. Het apparaat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie kan grote verlichting brengen. Niet alleen bij misselijkheid en braken. Het TENS apparaat bij bevalling werkt als pijnverlichting en is geschikt bij thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen. MammaTENS kan zelfs gebruikt worden om na de bevalling weer ‘back in shape’ te raken.

Eenvoudig in gebruik

Het TENS apparaat is ongeveer zo groot als een mobiele telefoon en eenvoudig te gebruiken. Via plakkers op specifieke plekken op het lichaam kunt u uzelf een lichte prikkeling via stroompjes toedienen. Dit is niet gevaarlijk en de sterkte van de tinteling kunt u zelf bepalen. De impuls die u toedient, verstoort de pijnprikkel richting uw hersenen. Daarnaast maakt uw lichaam pijn dempende stoffen aan. Als het gaat om het verminderen van misselijkheid en braken bij zwangerschap via TENS, kunt u het vergelijken met acupunctuur. Daar plaatst de therapeut op specifieke punten de acupunctuurnaalden. Via TENS elektroden worden dezelfde punten gestimuleerd. Dit kunt u zelf uitvoeren, wel altijd in overleg met uw verloskundige of gynaecoloog.

TENS aanschaffen

Als u kiest voor de aanschaf van TENS heeft u vele opties. Afhankelijk van uw wensen en eisen biedt MammaTENS diverse mogelijkheden. Zo is de OmniTensXP zeer geschikt voor pijnbestrijding bij bevallingen. Heeft u vragen over het gebruik of heeft u ondersteuning nodig bij TENS kopen? Het team van MammaTENS helpt u graag.

https://www.mammatens.nl/