Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Scriptie laten nakijken – extra steun bij het afstuderen

De afgelopen jaren wordt het steeds gangbaarder om je scriptie, of een andere academische tekst, na te laten kijken door een externe taalspecialist. Op deze manier garandeer je een maximale kwaliteit van de taal, structuur en inhoud van je scriptie zonder dat je daar zelf extra tijd aan kwijt bent. Bij Scriptium kun je jouw scriptie snel na laten kijken tegen een scherpe prijs.

 

Geen plagiaat

Er heerst enige controversie rondom scriptie nakijken. Een student wordt immers gedurende de gehele studie getraind om geen plagiaat te plegen (andermans werk presenteren als eigen werk) en nu zou je een vreemde jouw werk laten aanpassen. Het is belangrijk om te benadrukken dat een scriptiecheck van Scriptium niet onder plagiaat valt en volledig wordt geaccepteerd door onderwijsinstellingen. Wij voegen immers geen inhoud toe of verwijderen inhoud uit je scriptie. We passen geen resultaten en/of conclusies aan. We nemen jouw werk als basis en optimaliseren de tekst tot een goedlopende en hoogstaande scriptie.

 

Nakijken op taal

Bij Scriptium kun je jouw scriptie op basis van taal, structuur en/of inhoud laten nakijken. Bij een taalcorrectie kijkt een specialist naar het taalgebruik in jouw werk. Uiteraard worden alle spel- en grammaticafouten verwijderd, maar ook de stijl van je tekst wordt geoptimaliseerd. Een scriptie of academische tekst vereist namelijk een professionele, academische stijl die de meeste studenten niet vanzelfsprekend in de vingers hebben. Het is algemeen bekend dat je het gebruik van de ik-vorm beter kan vermijden, maar wist je ook dat woorden als ‘bepaalde’, ‘goed’, ‘slecht’ en ‘onder andere’ niet in een scriptie thuishoren? Objectiviteit is van groot belang in een academische tekst en Scriptium kan zorgen dat dit zoveel mogelijk gewaarborgd wordt.

 

Nakijken op structuur

Daarnaast dient een scriptie qua structuur te voldoen aan enkele eisen. De standaardonderdelen moeten in een vastgestelde volgorde staan en natuurlijk allemaal aanwezig zijn. De onderdelen dienen ook nog de informatie te bevatten die ze moeten bevatten. Als je maanden aan je scriptie hebt gewerkt, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Het is dan handig om een buitenstaander je scriptie na laten kijken. Een scriptiebegeleider van Scriptium kijkt je scriptie dan na op basis van een uitvoerige checklist. Er wordt bijvoorbeeld bepaald of je alle benodigde onderdelen in je scriptie hebt opgenomen, en of onderdelen zoals je probleemstelling en voorwoord, de juiste informatie bevatten.

 

Nakijken op inhoud

Als laatste biedt Scriptium de unieke controle op inhoud. Scriptium is vooralsnog het enige scriptiebureau dat een dienst gebaseerd op inhoud biedt. Een scriptiespecialist kijkt op basis van een checklist naar de daadwerkelijke inhoud van je tekst. Er wordt bepaald of je gehele tekst logisch verloopt en of je, onder andere, antwoord geeft op je hoofd- en deelvragen, of je conclusie aansluit bij je literatuuronderzoek en of je methodiek wel daadwerkelijk heeft onderzocht wat je wilde onderzoeken (validiteit).

 

https://www.scriptium.nl/