Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het beschermen van de pvc-vloer

Een pvc-vloer is de populairste vloer van dit moment. En dat is niet voor niets, want dit materiaal heeft veel voordelen. De vloer is namelijk waterbestendig, geluiddempend en duurzaam. Daarnaast is de vloer ook erg stevig door de beschermende laag die erop zit. Hierdoor komen er minder snel krassen op en daardoor gaat de vloer langer mee. Toch is het verstandig om de vloer extra te beschermen tegen krassen. Ben je benieuwd hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan verder en kom erachter!

Het beschermen van meubels

Hoewel een pvc-vloer is voorzien van een speciale beschermende laag, kan het voorkomen dat er op den duur een kras op de vloer komt. Dit komt doordat de beschermende laag kan slijten na een aantal jaar. Dit kan. Komen door verschuivende meubels, huisdieren, speelgoed van kinderen of door het lopen over de vloer. Om te voorkomen dat meubels krassen maken op de vloer, kun je speciale viltjes onder de meubels plakken. Deze zijn zacht en zorgen ervoor dat de poten van de meubels niet over de grond schaven. 

Zand, steentjes en vuil 

Elke dag komt er ongemerkt allerlei zand, steentjes of vuil binnen in huis. Dit vuil wordt naar binnen gebracht door met schoenen in huis te lopen. Het zand of de steentjes kunnen zorgen voor krassen in de vloer. Bij zand zal dit op het eerste oog nog meevallen. Maar hoe vaker dit gebeurt, hoe meer kleine krasjes er ontstaan. Na een tijdje ontstaat er dan een vage vlek op het pvc wat niet meer verdwijnt. Zonde dus! Om dit te voorkomen kun je het beste gelijk de schoenen uitdoen voordat je het pvc betreed. Komen er toch geregeld mensen binnen die schoenen aan hebben? Maak de vloer dan wat vaker schoon. 

Herstellen 

Deze tips kunnen helpen bij het beschermen van de vloer. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar helaas kan het toch een keer fout gaan. Je kunt er dan voor kiezen om een reparatie set aan te schaffen. Hiermee kun je kleine krassen gemakkelijk herstellen. Is de kras te diep? Dan kun je een aantal planken laten vervangen, zonder de hele vloer te moeten vervangen. 

Laat je inspireren

Nu je weet hoe je het beste krassen kunt voorkomen, kan je langer genieten van jouw vloer. Lees je deze tips net te laat en zitten er al een aantal krassen in de vloer? Dan is het soms beter om een nieuwe vloer aan te schaffen. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en ontdek het aanbod aan plak pvc.

https://stilefloors.nl