Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het aanschaffen een luchtreiniger

Een luchtreiniger is een draagbaar apparaat dat deeltjes in de lucht verwijdert om de luchtkwaliteit binnen in een bepaalde kamer te verbeteren. Deze units worden meestal verkocht als effectief voor allergie-patiënten of astmatics. Luchtreinigers worden vaak gebruikt in scholen, kantoorgebouwen en andere medische faciliteiten. Ze zijn verkrijgbaar in draagbare eenheden of stand-alone eenheden, afhankelijk van de ruimte die ze nodig hebben om te dekken.

De prestaties van een luchtreinigingssysteem zijn onder andere afhankelijk van het type filter dat het bevat, de luchtstroomsnelheid van het apparaat, de grootte van de kamer en de hoeveelheid stof in de lucht. De meeste modellen hebben een enkel filter dat over de inkomende luchtstroom wordt geplaatst en geactiveerd door de filterswielen te draaien.

Het vervangen van filters

Alle luchtreinigers gebruiken filters, die periodiek moeten worden vervangen. De filters in de luchtreiniger worden vies en verstopt met stofdeeltjes in de loop van de tijd, dus ze moeten worden vervangen om de luchtreiniger goed te laten functioneren. Filters moeten worden vervangen volgens de instructies van de fabrikant en filters kunnen afzonderlijk worden gekocht. Het is het beste om filters onmiddellijk na de luchtreiniger verstopt te vervangen, omdat vuile filters de luchtstroom kunnen verminderen en de luchtweerstand kan vergroten.

HEPA-filter

Veel fabrikanten hebben speciale modellen luchtzuiveraars die zijn ontworpen om deeltjes uit de lucht te verwijderen. De meest populaire van deze eenheden is de Mono Block Air Cleaner, die onder andere stuifmeel, schimmel en rook verwijdert. De HEPA-filter dat wordt gebruikt in luchtzuiveraars wordt gemaakt van een materiaal dat deeltjes aantrekt, zoals pollen en stof, in plaats van ze door een filter te dwingen. Deze technologie zorgt ervoor dat de deeltjes in de luchtreiniger worden getrokken in plaats van rond te worden geblazen.

Misschien wilt u een luchtreiniger kopen die wordt geleverd met een HEPA-filter, dat is gemaakt van een materiaal dat veel minder stof bevat dan traditionele filters. Een HEPA-luchtfilter zal de deeltjes in de lucht verminderen die u niet kunt zien, zoals stuifmeel, stofmijt en huisdierschildpad.

Voordat u een luchtreiniger koopt, is het een goed idee om klantrecensies te lezen of om te spreken met mensen die er een hebben om erachter te komen wat de beste functies zijn. Of u nu een luchtreiniger wilt voor uw huis, kantoor of andere ruimte, het is belangrijk om te onthouden dat het alleen de deeltjes in de lucht verwijdert. HEPA-filters zullen virussen vangen, maar zullen ze niet doden. Als u virussen wilt elimineren, heeft u een ander soort luchtreiniger nodig.

Meer informatie

Als u op zoek bent naar een luchtreiniger dan bent u bij itec luchtreiniger op het juiste adres. Zij verkopen een breed assortiment aan zowel luchtreinigers als airconditioning om uw leefomgeving van een schone lucht te voorzien.

 

https://www.itecluchtreiniger.nl/