Bsdesmidse.nl
Image default
Meubels

Welke bureaustoel wielen voor welke ondergrond?

Een bureaustoel uitkiezen is niet makkelijk. Als je op internet op zoek bent naar een nieuwe bureaustoel, kom je er al snel achter dat het aanbod immens groot is. Het is daarom van te voren handig om een lijstje te maken voor jezelf waar de bureaustoel aan moet voldoen. Door een lijstje te maken kan je op de verschillende websites makkelijker filteren, en kom je sneller tot de perfecte stoel. De perfecte stoel is voor mensen vaak hoe fijn iets zit, maar mensen vergeten nog wel is dat een stoel ook beschadigingen kan brengen aan de ondergrond, en dus de vloer van je thuiswerkplek, woonkamer of slaapkamer. In deze blog wordt besproken welke bureaustoelwielen voor welke ondergrond bedoeld zijn. Hopelijk kan je met deze informatie nog makkelijker een besluit nemen voor een nieuwe bureaustoel.

Bureaustoel met wielen of zonder?

Natuurlijk kan je kiezen om een bureaustoel aan te schaffen zonder wielen. Dan heb je niet het probleem dat de vloer beschadigd kan worden. De mogelijkheid is er bij poten wel, maar dat kan je voorkomen door viltjes onder de poten te plaatsen. De vraag is of het niet handiger is om een bureaustoel zonder wieltjes aan te schaffen? Het antwoord is eigenlijk nee. Uiteindelijk is een bureaustoel zonder wieltjes een stuk minder comfortabel en de mobiliteit gaat ook achteruit. Een mooie en kwalitatief goede bureaustoel kan je krijgen bij verschillende partijen, bijvoorbeeld Bureaustoel24.

Soorten wielen

Je hebt eigenlijk twee soorten wielen in verschillende materialen. Zo heb je zachte wielen en harde wielen. Beide soorten zijn voor bepaalde ondergronden bedoeld. Zo zijn zachte wielen vooral goed voor harde ondergronden. Met een harde ondergrond wordt een ondergrond van hout, laminaat of beton bedoeld. De zachte wieltjes krassen niet over deze materialen, daarbij komt ook kijken dat er niet of nauwelijks geluid gemaakt wordt met deze wieltjes. De harde wielen zijn weer beter voor zachte vloeren. Zo kan je denken aan vloerbedekking of tapijt. Met deze harde wielen kan je makkelijk voortbewegen en deze kunnen geen schade maken door het soort vloer. Als je hard wielen op laminaat of een andere harde vloer zet, dan is het een grote kans dat deze vloer snel beschadigd raakt.

Overige opties

Eerder is al besproken dat je beter wel een bureaustoel kan aanschaffen met wieltjes. Begrijpelijk is wel dat je de vloer wilt uitkiezen die mooi past in jou huis. Er is ook de mogelijkheid om een mat of een ander onderstellen aan te schaffen om onder de bureaustoel te plaatsen. Zo kan je makkelijk rijden met de stoel en raak de vloer niet beschadigd. Deze matten kunnen ook stijlvol zijn, en zijn in verschillende kleuren en maten te krijgen. Ook is het natuurlijk handig om niet al te agressief te gaan rijden met een bureaustoel. De wieltjes zijn bedoeld om makkelijk van rechts naar links en van achter naar voren te bewegen, niet om te gaan racen in de woonkamer.