Bsdesmidse.nl
Image default
Dienstverlening

Veilig pijn te lijf met een Tens-apparaat

Het principe achter TENS is elektrostimulatie en deze term staat voor het activeren en / of stimuleren van spieren zonder dat je in beweging bent. De activatie vindt plaats door middel van lichte stroomstootjes. Deze impulsen zijn licht en veilig, ze doen geen pijn en voelen aangenaam aan. Wat is nu precies de functie van Tens? Er zijn meerdere werkingen, onder andere de volgende:

  • het herstellen en trainen van spieren;
  • pijntherapie;
  • het optimaliseren van de stofwisseling tijdens een dieet;
  • het verstevigen van de huid en het tegengaan van cellulitis (een ‘bobbelige’, onregelmatige huid);
  • het trainen van bekkenbodemspieren.

Al jarenlang wordt Tens toegepast in ziekenhuizen, revalidatiecentra en praktijken voor fysiotherapie. 

Voor een tens behandeling hoef je in principe de deur niet uit. Je kunt een Tens online bestellen. Je krijgt er dan een handleiding bij, zodat je direct aan de slag kunt. Heel bijzonder is het dat zwangere vrouwen veel baat hebben bij Tens. De aangename trillingen op de huid brengen veel verlichting. Vrouwen ervaren een vermindering van misselijkheid, en afname van het gevoel van ‘zware benen’ en ook lage rugpijn wordt effectief bestreden. Moderne Tens-apparaten zijn handzaam en eenvoudig in gebruik. Ze zijn geschikt voor ziekenhuis- en thuisbevallingen. Een uitzondering: bevallen in bad met een Tens kan niet. Vooralsnog is er geen waterresistente Tens. Sta je onder behandeling van een vroedvrouw, gynaecoloog of verloskundige? Raadpleeg hem of haar eerst voordat je een Tens aanschaft. Er zijn vast nog tips te geven!

Adviezen en aanvullende informatie kun je ook krijgen via het Tens-team. De Klantenservice is bereikbaar via nummer 033-4655064. De telefoon wordt op reguliere werkdagen en -uren opgenomen. Geef je er de voorkeur aan te mailen? Gebruik dan dit emailadres: info @ schwa-medico.nl. En als je het liefst in een persoonlijk gesprek een en ander wilt bespreken, is er de mogelijkheid langs te komen. We verzoeken je wel van te voren even te bellen of mailen om een datum te prikken. Het adres is:

Schwa Medico Nederland BV
Koningin Julianaplein 10
3931 CK Woudenberg

https://tens.nl/