Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Vier belangrijke vragen om te stellen, voordat je een matras gaat kopen

Het kopen van een nieuwe matras. Je moet eerst een winkel kiezen, waarvan er honderden zijn, en dan moet je een matras kiezen, waarvan er duizenden zijn. Zelfs met de toename van onlineretailers en de ingrijpende veranderingen in het spel voor het kopen van matrassen, kan het vinden van de beste matras een behoorlijk moeilijke besluitvorming met zich meebrengen. Ik bedoel, je brengt ongeveer een derde van je leven in bed door, en een goede matras is geen geringe investering.

Door jezelf een paar belangrijke vragen te stellen, kan de hele beproeving een beetje gemakkelijker worden – beantwoord deze zeven voordat je een definitieve beslissing neemt.

 

Welke maat matras heb ik nodig?

Begin eerst en vooral met het kopen van een matras met de maat. Hoe groot is jouw slaapkamer? Je zal gene kingsize matras kopen als je kamer alleen een groot bed kan herbergen.

Denk ook aan uw eigen lengte. Misschien past er in uw kamer alleen een matras van twee maten, maar uw voeten steken van het uiteinde af. Zoek in dat geval naar een dubbele extra lange matras.

Houd bij het kiezen van de maat voor uw nieuwe matras rekening met zowel de breedte als de lengte (vooral de lengte als u lang bent).

Hoe stevig of zacht heb ik mijn matras nodig?

Nog een fundamentele maar belangrijke vraag. Houd je van een stevige matras, een zachte matras of iets daartussenin? Dit is misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal, want het maakt niet uit of je het duurste, chicste bed koopt dat is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit: als het te stevig of te zacht voor je is, slaap je niet goed.

In de context van deze vraag, wil je de verschillende soorten matrassen overwegen: traagschuim, met gel doordrenkt schuim, latex, binnenvering, pocket coils, verstelbaar, pillow-top en hybride.

Als u uw matras online koopt, kan het moeilijk zijn om te bepalen of de stevigheid of zachtheid geschikt is voor uw lichaam. Gelukkig kun je onder andere een M line matras in het echt uitproberen voordat je deze koopt.

Wat vind ik niet goed aan mijn huidige matras?

Ik vermoed dat je een nieuwe matras wilt, althans gedeeltelijk, want er zijn dingen die je niet leuk vindt aan je huidige matras. Je gaat natuurlijk niet op zoek naar een nieuwe matras met diezelfde oude kwaliteiten, dus bedenk wat je niet leuk vindt aan je huidige matras dat je wel zou willen vermijden in een nieuwe matras. Maak een lijst (een fysieke lijst, zodat u deze kunt onthouden tijdens het winkelen) en neem deze mee naar de winkel of bewaar deze bij de hand terwijl u online surft.

Wat vind ik goed aan mijn huidige matras?

Zelfs als uw huidige matras vele jaren oud is en in feite afdrukken van uw lichaam heeft, kunnen er nog steeds kwaliteiten zijn die u leuk vindt. Of misschien weet je nog wat je er oorspronkelijk leuk aan vond. Nogmaals, maak een fysieke lijst van deze eigenschappen en houd deze bij de hand wanneer u op zoek bent naar een nieuwe matras.