Bsdesmidse.nl
Image default
Woningen

voorbereiden op de zomer

De zomers in Nederland worden steeds heter en er komen ook steeds meer pollen. Dat er meer pollen zijn komt doordat alles steeds vroeger in bloei staat. Doordat het wat eerder bloeit zijn ze er ook eerder! Omstreeks april en mei staat er vaak ook wat meer wind. Dus pollen reizen wat verder. Wat kun je eraan doen? Je kan natuurlijk heel veel hooikoortspilletjes nemen. De cetirizine helpt wel! Alleen je wordt er zo sloom van. Ook bouw je resistentie op voor die pilletjes en moet je er telkens meer nemen. Er is een oplossing. Je kan ook gewoon kiezen voor een inzethor met pollengaas!

Pollengaas

Pollengaas houdt pollen tegen. Dat is de hele bedoeling van dit extreem fijnmazige gaas. Doordat het zo fijnmazig is blijft al het ongewenste stuifmeel buiten de deur. Het houdt ook alle gras- en boompollen tegen. Het kan zijn dat je er binnen soms nog wel last van hebt. Dit komt vaak door dat je zelf van binnen naar buiten loopt. Je neemt dan elke keer zelf pollen mee op je jas, je trui of misschien zelfs wel op je schoenen. Dit geldt ook voor je huisdieren. Die nemen ook pollen mee naar binnen.

Een hordeur

Een hordeur kan niet uitgerust worden met pollengaas. Wat wel kan is dat je kiest voor een deur met schopplaat. Deze deuren kun je wel uitrusten met pollengaas. Zo kun je ervoor kiezen om lekker de deuren open te zetten zonder dat de pollen door je woonkamer heenvliegen! Bij een traditionele plissé deur is dit niet mogelijk. Het gaas van de deur moet namelijk gevouwen zijn. Dat gaat nou eenmaal niet met pollengaas omdat dat een compleet andere structuur heeft. Pollengaas is namelijk enorm fijnmazig en zacht. Het is ook sterker dan normaal gaas. Je snijdt er ook niet makkelijk doorheen in vergelijking met traditioneel gaas.

Bouwmarkt of niet

Om de vraag maar direct uit de wereld te helpen; bouwmarktkwaliteit is dunner en slapper. Het is vaak gemaakt van kunststof of plastic. Alle aluminium deuren die ze hebben zijn ook beduidend minder omdat er gewoon minder dik aluminium wordt gebruikt. Dit beïnvloedt de levensduur. De prijs is er vaak wel naar. Je kan voor veel minder geld een hordeur kopen bij de bouwmarkt dan bij de specialist!