Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Voorkom diefstal op vakantie met deze tips

Koffers gepakt en reisverzekering afgesloten? Jaarlijks wordt 1 op de 3 Nederlanders slachtoffer van diefstal op vakantie. Dit maakt je vakantie een stuk minder zorgeloos. Lees daarom voor vertrek deze 5 tips om diefstal op vakantie te voorkomen.

  1. Pas op je spullen

Het is altijd een slecht idee om je bagage onbeheerd achter te laten. Vooral op het strand is de verleiding groot om van je tas weg te lopen om vervolgens een frisse duik te nemen in de zee. Zorg dat er altijd iemand is die op je spullen let. Kijk daarbij op toeristische plekken ook uit voor zakkenrollers. Deze zijn voornamelijk in grote steden actief.

 

  1. Laat geen waardevolle spullen slingeren in je auto

Bijna niets is aantrekkelijker voor dieven dan een auto waar waardevolle spullen in liggen. Maak er daarom een goede gewoonte van om kostbare spullen altijd mee te nemen. Parkeer je auto als het even kan ook niet op een donkere, verlaten parkeerplaats, maar in het zicht.

 

  1. Houd je pasjes gescheiden

Al je betaalpassen op één plek bewaren is onverstandig, zeker op reis. Verdeel de pasjes liever over verschillende portemonnees en neem alleen het broodnodige mee. Als je portemonnee dan gestolen wordt, ben je niet direct alles kwijt. Ook belangrijk: zoek uit of er een limiet geldt op je bankpas of creditcard. Dit kun je opvragen bij je bank of creditcardmaatschappij.

 

  1. Zorg voor een kopie van je paspoort

Voordat je vertrekt naar je vakantiebestemming, is het slim om een kopie of foto van je paspoort te maken en deze naar je mailadres te sturen. Zo weet je zeker dat je overal ter wereld bij je documenten kunt, ook als je je paspoort kwijt bent.

 

  1. Berg kostbare spullen op in een kluis

Berg je waardevolle spullen, zoals sieraden, op in het kluisje in je hotelkamer of appartement. Zo zitten ze veilig achter slot en grendel. Staat er geen kluis? Vaak is het ook mogelijk om bij de receptie spullen veilig op te bergen. 

Nog geen reisverzekering afgesloten?

Ben je nog aan het wikken en wegen welke reisverzekering je af zou sluiten? Geen

punt! Je kunt hier gratis je reisverzekering vergelijken. Zo weet je binnen een paar minuten welke reisverzekering het beste bij je past. Na het lezen van de tips en het afsluiten van een passende reisverzekering kun je goed voorbereid op reis.

 

https://www.inshared.nl/