Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Caterpillar machines, dit maakt ze zo goed!

Caterpillar Inc. is ’s werelds toonaangevende fabrikant van bouw- en mijnbouwapparatuur, evenals diesel- en aardgasmotoren, industriële turbines en dieselelektrische locomotieven. Caterpillar machines, in het kort: CAT, is een dominante kracht in de bouwsector en is een van de meest vertrouwde merknamen geworden. Klanten van dit bedrijf zijn over de hele wereld te vinden en blijven vaak een leven lang klant bij dit bedrijf.

 

Financiële dienstverlening en goede doelen

CAT is ook een toonaangevende financiële dienstverlener via Caterpillar Financial Services. Caterpillar machines zorgt ervoor dat ze iets terugdoen voor de gemeenschap. De Caterpillar Foundation werd opgericht in 1952 met als doel ecologische duurzaamheid, toegang tot onderwijs en vervulling van basisbehoeften te ondersteunen.

CAT’s lange geschiedenis van innovatie en gebruik van moderne technologie biedt klanten de oplossingen die ze zoeken. Ze zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om hun machines te verbeteren, minder uitstoot te genereren en zelfs vooruitgang in autonome voertuigen te verkennen! Een van de sterkste punten van CAT is het integreren van klantfeedback om klanttevredenheid en succes te garanderen.

De CAT 789D Mining Truck

Een van de meest noemenswaardige machines van Caterpillar is de CAT 789D Mining Truck. Deze immens krachtige wagen maakt gebruik van een eigen ontwerp motor. De motoren van de CAT 3500-serie zijn gebouwd voor vermogen, betrouwbaarheid en efficiëntie

voor superieure prestaties in de zwaarste toepassingen. Dankzij het eigen ontwerp van CAT is elk onderdeel uniek en specifiek gemaakt voor dit apparaat.

De mechanische aandrijflijn en de Power Shift van CAT- transmissie biedt ongeëvenaarde operationele efficiëntie en controle op steile hellingen, in slechte grondomstandigheden, en op transportwegen met een hoge rolweerstand. Hierdoor is deze ongekende zware machine goed te opereren in gebieden waar afgravingen worden gedaan.

 

De bulldozers van Caterpillar machines

Bulldozers van CAT zijn zware machines, voorzien van een grote metalen plaat aan de voorzijde. Ze zijn ontworpen voor opruimen en nivelleren en kunnen grote hoeveelheden materiaal, zoals aarde, puin en bouwafval opstuwen of wegduwen

 

Zoals bij de meeste Caterpillar machines, zijn er een aantal variaties tussen bulldoermodellen, motoremissies, motorvermogen, capaciteit van aanbouwdelen, bedrijfsgewicht, enz. Deze opties maken het mogelijk voor klanten om de juiste machine voor een specifiek doel te kiezen.

 

Dit zijn pas twee prachtige machines van Caterpillar. Er zijn duizenden soorten machines die weer in verschillende modellen te bestellen zijn.