Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Waarom kiezen voor shared hosting voor meerdere merken binnen één bedrijf?

Waarom kiezen voor shared hosting voor meerdere merken binnen één bedrijf?

Als ondernemer is het belangrijk om de juiste beslissingen te nemen als het gaat om het runnen van jouw bedrijf. Een belangrijk aspect hierbij is het kiezen van de juiste hostingoplossing voor jouw website(s). Als je meerdere merken binnen één bedrijf hebt, kan het voordelig zijn om te kiezen voor gedeelde hosting. Maar waarom eigenlijk? In deze blogpost leggen we uit waarom shared hosting de ideale keuze kan zijn voor bedrijven met meerdere merken.

 

Kostenbesparing

Met shared hosting deel je de kosten van één server met meerdere websites. Dit betekent dat de kosten per website laag zijn en je dus voordeliger uit bent. Zeker als je meerdere websites hebt, kan dit een groot verschil maken in de kosten.

 

Eenvoud

Shared hosting is een eenvoudige oplossing. Het beheer wordt voor je geregeld, waardoor je zelf geen technische kennis nodig hebt om je website(s) goed te laten draaien. Ook updates en back-ups worden voor je geregeld. Dit scheelt veel tijd en stress.

 

Schaalbaarheid

Als jouw bedrijf groeit, kunnen er meer websites worden toegevoegd aan de shared hosting oplossing. Dit betekent dat je niet opnieuw hoeft te kiezen voor nieuwe hostingoplossing als je bedrijf groeit. Je kunt simpelweg het huidige pakket upgraden naar een hogere capaciteit.

 

Betrouwbaarheid

Een goede hostingoplossing is van groot belang voor de betrouwbaarheid van jouw website(s). Met shared hosting draaien al jouw websites op één server, wat betekent dat de kans op downtime wordt verminderd. Daarnaast wordt de server gemonitord en onderhouden, waardoor jouw website(s) goed bereikbaar blijven.

 

Flexibiliteit

Met shared hosting heb je de flexibiliteit om verschillende content en websites te beheren, zonder dat je daarvoor meerdere hostingoplossingen nodig hebt. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe merken of producten te lanceren op één centrale plek.

Als ondernemer met meerdere merken binnen één bedrijf kan shared hosting de ideale keuze zijn. Het biedt kostenvoordelen, eenvoud, schaalbaarheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Houd er echter wel rekening mee dat het delen van een server met andere websites ook nadelen met zich mee kan brengen, zoals trage laadtijden door overbelasting van de server. Zorg er daarom voor dat je een hostingoplossing kiest die past bij jouw behoeften en budget.

 

https://www.oxilion.nl/