Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Wat kan hardware as a service betekenen voor uw bedrijf?

Hardware as a service (afgekort HaaS) is de laatste tijd enorm in trek bij grote en middelgrote bedrijven. Het leasen van hardware biedt namelijk vele voordelen voor grote, middelgrote en zelfs kleine bedrijven. Zo bent u als ondernemer verzekerd van de nieuwste hardware, wordt het onderhoud aan de hardware voor u uitgevoerd en heeft u tot in detail overzichtelijk welke hardware er allemaal in uw bedrijf aanwezig is. Bovendien zijn de mogelijkheden eindeloos en kunt u eenvoudig inspelen op de behoeften van uw medewerkers. Hardware as a service kunt u invoeren voor enkele telefoons of laptops, maar ook voor al het aanwezige hardware.

De vele voordelen van hardware as a service

Het uitbesteden van de hardware kan vele voordelen hebben voor uw bedrijf. Zo heeft u precies inzichtelijk wie op welk moment welk toestel gebruikt, wanneer de hardware toe is aan vervanging en welke toestellen te reparatie zijn aangeboden. Het gaat bij deze service niet alleen om het in kaart brengen van de gebruikte hardware, maar ook om het onderhoud van de hardware en een gedegen advies over de aanschaf en het gebruik van de telefoons, laptops, printers, etc. Wanneer u kiest voor hardware as a service hoeft u nooit meet te twijfelen of het gebruikte hardware wel voldoet aan de eisen van het bedrijf en aan de eisen van uw werknemers. Verder biedt HaaS de volgende aantrekkelijke voordelen: 

  • U bespaart kosten voor plaatsing, onderdhoud en andere zaken.
  • Hoge investeringen zijn niet nodig en u houdt dus kapitaal vrij.
  • U heeft de nieuwste hardware in huis.
  • U heeft snel voor nieuwe werknemers een apparaat of u kunt apparaten van vetrekkende werknemers inleveren.
  • De kosten die u maakt zijn voorspelbaar. U weet altijd waar u aan toe bent. 
  • De IT afdeling kan zich volledig focussen op IT, niet op de bijzaken.

Is hardware as a service ook geschikt voor uw bedrijf?

Hardware as a service is geschikt voor ieder bedrijf die graag inzicht wil in het gebruik van de hardware en graag optimaal de mogelijkheden van de hardware wil benutten. Het uitbesteden van het onderhoud van de hardware hoort hier vanzelfsprekend bij. Hardware as a service is dan ook geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven die hoge eisen stellen aan de veiligheid van de hardware. Als werkgever hebt u direct inzichtelijk wie welke hardware gebruikt, welke hardware is afgeschreven en welke hardware ter reparatie is aangeboden.

Overweegt u om uw onderneming te voorzien van goede hardware die verder gaat dan telefonie of laptops? Dan moet u zeker eens kijken naar de vele mogelijkheden van hardware als een service. Deze service is geschikt voor iedere onderneming, zowel groot als klein en levert u vele voordelen op. Zo hoeft u zelf geen tijd te besteden aan het uitzoeken van de beste hardware; dit wordt immers allemaal voor u geregeld, inclusief de installatie van de juiste en veilige software.