Bsdesmidse.nl
Image default
Rechten

Wat te doen bij letselschade in Rotterdam of Amsterdam?

Als u letselschade in Rotterdam of Amsterdam heeft opgelopen, kunt u vaak rekenen op een vergoeding van uw verzekeraar. Of het nu gaat om een verkeersongeluk, een medische fout of een ander ongeval: u heeft recht op een schadevergoeding voor financiële en emotionele schade. Met een letselschadeadvocaat van Trias Legal aan uw zijde weet u precies waar u recht op heeft, en staat u veel sterker in de onderhandeling met de tegenpartij.

Schadevergoeding bij letselschade in Rotterdam of Amsterdam

Wat gebeurt er precies als u met letselschade in Amsterdam of Rotterdam te maken krijgt? Nadat u de veroorzaker aansprakelijk heeft gesteld, wordt de schade die u heeft opgelopen ingeschat door de aansprakelijke partij. Het gaat daarbij om twee soorten schade.

Opgelopen financiële schade

Bij vrijwel ieder ongeval krijgt het slachtoffer te maken met kosten. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om beschadiging van eigendommen of om medische rekeningen. Die kosten zijn goed uit de drukken in een geldbedrag: vandaar dat ze financiële of materiële schade worden genoemd. Deze kosten kunnen vaak worden verhaald op de verzekering.

Emotionele schade bij het slachtoffer

Naast het bedrag voor materiële schade, wordt er ook gekeken naar smartengeld voor immateriële schade. Hierbij kunt u denken aan angst of psychische en lichamelijke klachten die het gevolg zijn van een ongeluk. Hoe groot die schade is, is moeilijk te meten en daarom ook lastig te vergelijken. Toch heeft u ook hiervoor vaak recht op een vergoeding. Niet alleen omdat bij psychische hulp vaak ook kosten komen kijken, maar ook om vervelende mentale gevolgen te verlichten.

Een expert kan u helpen met uw letselschadeclaim

Als u te maken krijgt met een ongeval of ongeluk, kan het afhandelen van de schadeclaim behoorlijk ingewikkeld zijn. Het is een langdurig en complex proces, dat aan veel regels is verbonden. Een expert van Trias Legal kan uw belangen behartigen. Zo weet u zeker dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.