Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Welke raamdecoratie past bij mij?

Je bent net verhuist, je gaat verhuizen, je bent aan het verbouwen of wilt je kamer opnieuw inrichten: dan wil je graag wat verandering en vernieuwing in huis. Om er achter te komen wat voor raamdecoratie er bij jou past en waar ze voor dienen, moet je zeker deze blog aflezen!

 

De nieuwe mode

Erg bekende raamdecoratie zijn natuurlijk gordijnen en rolgordijnen, maar om wat vernieuwing in je woning te brengen, zijn de moderne duo rolgordijnen en plisségordijnen een ideale keuze. Deze raamdecoratie wordt steeds bekender en heeft diverse voordelen. Duo rolgordijnen zijn zo populair omdat ze erg functioneel zijn. Je kunt heel eenvoudig met je lichtinval en privacy spelen.

Plisségordijnen bestaan uit verschillende varianten, ze zijn beschikbaar in een verduisterende en een lichtdoorlatende transparantie. Ook kunnen plisségordijnen bevestigd worden op draai-kiepramen en op een dakraam. De plisségordijnen zijn ideale raambekleding om te isoleren, door de stilstaand lucht tussen het raam en het gordijn en de honinggraatstructuur zorgen voor een isolerende werking.

 

Op zoek naar een speels effect

De jaloezieën en de lamellen zijn echte sfeermakers binnen je interieur. Het zijn tijdloze raamdecoratie die erg veel te bieden hebben. Door het draaien van de (horizontale of verticale) lamellen kun je zelf bepalen hoeveel licht er naar binnen komt. Door deze te kantelen kun je een speels beeld creëren. De jaloezieën zijn beschikbaar in diverse materialen. Door een speels effect in je ruimte te creëren geeft het je gasten een warm en fijn gevoel.

 

De voordelen van plisségordijnen

De plisségordijnen staan bekent om de veelzijdigheid en de verschillende voordelen. Daarom heb ik de voordelen even uitgezocht en op een rijtje gezet.

  • Omdat de plisségordijnen zo goed isoleren zijn ze perfect voor ieder seizoen. In de zomer houden ze de warmte buiten en in de winter de warmte binnen. De isolerende lagen werken namelijk twee kanten op.
  • De plisségordijnen zijn eenvoudig te bedienen doormiddel van het koord. Hierdoor ben je vrij en heb je de controle over je plisségordijn.
  • Ze nemen weinig ruimte in en dankzij de honinggraatstructuur geven ze een open en luchtig beeld.
  • Dankzij het Top down Bottom up systeem kun je het plisségordijn omhoog en naar beneden verplaatsen.
  • De plisségordijnen passen op ieder raamtype.

De gordijnen en rolgordijnen zijn natuurlijk algemeen bekent. Dit zijn namelijk de meest voorkomende raamdecoratie. Wil je graag een moderne sfeer in huis en je onderscheiden, dan zijn de plisségordijnen ideale raamdecoratie.