Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Wil je een wespennest verwijderen, huur dan altijd een expert in.

Het kan wel eens voorkomen dat wespen in je achtertuin een nest maken. Dan wil je dit grote wespennest verwijderen. Als je het zelf probeert kan het erg gevaarlijk zijn omdat wespen steken. En er zitten niet weinig wespen in een wespennest. Er kunnen in een wespennest wel honderden wespen zitten. Als je door al die wespen geprikt wordt kom je er waarschijnlijk niet goed vanaf. Daarom moet je nooit zelf proberen een wespennest te verwijderen. 

Wat zijn wespen?

Wespen zijn insecten. Ze zijn geel met zwart, hebben zes poten en vier vleugels. Wespen hebben een angel waarmee ze kunnen steken. Anders dan een bij gaan wespen niet dood als je hebben gestoken en ze kunnen je dus meerdere keren steken. Wespen zijn erg agressief. Ze prikken al wanner ze zich een klein beetje bedreigd voelen. Als ze prikken injecteren ze een kleine hoeveelheid gif. Voor dit gif kan je allergisch zijn. Als dat zo is kan dat gevaarlijke situaties hebben. De plek waar je gestoken bent en de omliggende huid kunnen gaan zwellen. Het kan zo zijn dat je er zelfs van in anafylactische shock raakt. In dat geval moet je met spoed naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis zorgen ze er vervolgens voor dat al het gif uit je lichaam gezogen wordt. Hierdoor kan het gif niet verder verspreiden en kan je lichaam het gif gaan verwerken. 

Waarom een professional?

Wil je dus een wespennest verwijderen, bel dan altijd een professional. Deze komt het wespennest verwijderen met behulp van een soort speciale stofzuiger. De verdelger trekt eerst een pak aan zodat hij niet gestoken kan worden. Daarna neemt hij de stofzuiger en zuigt hij voorzichtig alle wespen uit het nest op. Hij zorgt er goed voor dat alle wespen weg zijn, zodat de kans dat je alsnog gestoken wordt klein is. Het wespennest wordt vervolgens verwijderd en vernietigd.