Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

6 Tips voor beginnende hockeytrainers

Start jij net als beginnend hockeytrainer bij de plaatselijke vereniging? Weet je niet zo goed waar je moet beginnen en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? In deze blog geven wij 6 tips waarmee jij een top hockeytrainer wordt.

 

  1. Bouw een band op met je spelers

Voor je begint met je trainingen en wedstrijden is belangrijk om een band op te bouwen met je spelers. Leer ze individueel kennen als speler maar ook als mens. Daarnaast is het ook belangrijk dat ze jou leren kennen. Door een band op te bouwen zullen de spelers je meer waarderen en meer van je aannemen.

 

  1. Zorg voor een goede planning

Zorg dat je voldoende tijd neemt om trainingen te plannen. Stel ook doelen voor je trainingen. Wat wil je de groep leren? Hoe ga je dat aanpakken? Waar wil je naar toe werken en hoe ga je dit meten? Zorg voor een goede organisatie en duidelijke doelstellingen.

 

  1. Leer van anderen

Beter goed gejat dan slecht verzonnen luidt het gezegde. Ook als hockeytrainer is dit een prima motto. Kijk af van andere trainers, ga het gesprek aan en blijf altijd leren om constant een betere trainer te worden. Zorg wel dat je daarin jezelf blijft en probeer geen imitator te worden.

 

  1. Maak het niet te moeilijk

Maak je trainingen niet te ingewikkeld. Zorg dat de spelers het niveau wat jij nastreeft aankunnen en stel reële doelen. Wanneer je duidelijk bent, zal je beter begrepen worden.

 

  1. Elke speler is anders

Houd er rekening mee dat iedereen anders is. De ene speler kan bijvoorbeeld goed dribbelen en de ander kan goed passen. Ook leert elke speler op een andere manier. De ene speler zal bepaalde technieken eerder oppakken dan de ander. Soms zijn verschillende benaderingen daarin nodig. Dit is niet erg.

 

  1. Houd het leuk

Zorgt dat je trainingen leuk maakt, dat je de groep inspireert en motiveert. Op deze wijze zullen spelers de stof eerder oppakken en meer plezier hebben.

Ben jij een beginnend hockeytrainer en op zoek naar manieren om jouw trainingen leuker te maken? Op de website van Hockeypartner vind je een uitgebreid aanbod van hockeymaterialen die jou helpen om een top hockeytrainer te worden.

https://hockeypartner.nl/