Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Een patchkast geschikt voor elk netwerk

Voor het aanleggen van een bekabeld netwerk zijn UTP kabels benodigd, maar ook een patchkast is onmisbaar. Alle UTP kabels en netwerk apparatuur worden netjes en veilig opgeborgen in een patchkast, ook wel het centraal punt van het netwerk genoemd. Een solide patchkast in de juiste afmeting is belangrijk voor de aanschaf, hiervoor dient rekening gehouden te worden met onder andere de grootte van het netwerk.

Divers aanbod patchkasten

Een patchkast is verkrijgbaar in diverse afmetingen in varianten. Afhankelijk van de grootte van het netwerk en de beschikbare ruimte wordt de juiste patchkast gekozen. 

Een wandkast voor kleinere netwerkoplossingen

Een wandkast is verkrijgbaar in een hoogte van 6U t/m 18U. Aangezien de wandkast op hoogte gehangen kan worden is dit de perfecte oplossing wanneer de ruimte beperkt is. Een wandkast is geschikt voor kleinere netwerkoplossingen. De diepte is beperkter  in vergelijking tot een patchkast. Een wandkast is verkrijgbaar in drie verschillende diepte, namelijk een wandkast met een diepte van 450mm, 600mm volledige inbouwdiepte en een kantelbare wandkast. Wandkasten zijn standaard voorzien met glazen voordeur en dichte zijpanelen. Een wandkast met geperforeerde zijpanelen is mogelijk en de oplossing voor het plaatsen van warmte winnend apparatuur. 

Kies voor een mini patchkast wanneer beperkte ruimte beschikbaar is

Een mini patchkast heeft alle specificaties die een staande patchkast ook heeft, alleen is een mini patchkast verkrijgbaar in een hoogte van 12U en 15U. Door de beperkte hoogte is een mini patchkast uitermate geschikt voor plaatsing onder het bureau. De diepte waarin deze variant wordt aangeboden maakt het mogelijk om servers te plaatsen. Geschikt voor middelgrote netwerkoplossingen in een beperkte ruimte. 

Een staande patchkast voor grote netwerkoplossingen

Beschikbaar in een hoogte van 18U tot maar liefst 47U maakt dat een staande patchkast geschikt is voor grotere netwerkoplossingen.  De staande patchkast is verkrijgbaar in zowel glazen als geperforeerde deur. Bij grotere netwerken wordt over het algemeen ook veel warmte winnend apparatuur gebruikt. Om oververhitting in een patchkast te voorkomen wordt gebruik gemaakt van een geperforeerde deur. Komt er veel UTP bekabeling samen in een patchkast? Kies dan voor een patchkast met een breedte van 800mm in plaats van 600mm. Deze variant heeft namelijk kabeldoorvoer aan de zijkanten. 

 

https://www.utp-kabel.nl/patchkast-kopen.html