Bsdesmidse.nl
Image default
Sport

Goed opbergen van je visspullen

Viskoffers en tackleboxen zijn ideaal om je visspullen compleet en veilig mee te neen naar de waterkant. Dit is ook de reden dat er zoveel verschillende alternatieven worden aangeboden, je kan eigenlijk niet zonder. Er zijn zelfs koffers die als combinatie als stoel gebruikt kan worden en verder geheel uit te bouwen zijn tot een heel visstation met verschillende soorten steunen, voor allerlei gerij. Met deze blog geven we je inzicht in aantal verschillende viskoffers.

 

Oude vertrouwde ´klap´ viskoffer

De viskoffer waar de meeste vissers mee starten is de oude en vertrouwde klap-viskoffer. Vaak bestaat deze klapkoffer uit een groot ondervak en één of meerdere kleine sorteervakken die samen met de deksel uitklappen. Door de verschillende maten van vakken, kan je elk soort visgerei wel in kwijt. Voor een kleiner (lichtere) vissers is het mogelijk om deze toch wel stevige koffer ook als stoeltje mee te nemen. Het is natuurlijk best wel lastig om voldoende ruimte op je fiets te vinden. 

 

Wat groters nodig?

Mocht het vissen uitgroeien tot iets meer dan een simpele hobby, neemt ook het aantal spullen gestaag toe. De eenvoudige klapkoffer kan dan als snel te klein worden. Gelukkig is ook de viskoffer verder ontwikkeld tot formaat van een grote gereedschapskoffer met verschillende lagen en kleinere vakken. Voor volwassenen is het niet stevig genoeg om als stoel te gebruiken, maar het kan wel wat kilootjes hebben. 

 

Volwaardige stoel?

Voor de (bijna) professionele visser kan ook de groterevarianten van de viskoffer niet genoeg zijn. Hiervoor is de viskist ontwikkeld. Hierbij is een zitgedeelte geïnstalleerd, zodat ook de volwassen visser in staat is met 1 voorwerp, zowel opslag als een stoel te hebben aan de waterkant. Voor wedstrijdvissers aan kanalen zie je eigenlijk niet meer anders. Deze manden zijn uit te bouwen tot hele stations, door steunen te bevestigen voor hengels, paraplu, schepnet en tafels. 

 

 

https://www.sportvisgigant.nl/