Bsdesmidse.nl
Image default
Sport

Tips voor het golfen in lastige weersomstandigheden

Een van de redenen dat mensen de sport golf beoefenen is het feit dat je lekker buiten bent en over de mooie golfbanen kan lopen in de zon en het warme weer. Helaas komt het in Nederland vaak voor dat het weer niet echt aantrekkelijk is, en dan valt dit positieve punt dus weg. Toch willen mensen graag op deze dagen ook een balletje slaan. Het golfen in slechte weersomstandigheden kan lastig zijn en daarom is dit artikel geschreven. Verder lees je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het goed kunnen golfen in de lastige weersomstandigheden.

Onweer is stoppen

Er zijn een aantal slechte weersomstandigheden waar je nog steeds in kan spelen, maar bij onweer zal je de baan toch moeten verlaten. Alle golfverenigingen hebben veiligheid hoog in het vaandel staan, en hebben dus als regel dat je de baan dan zo snel mogelijk verlaat. Het is namelijk daarbij ook zo dat jouw materialen goede bliksemgeleiders kunnen zijn, waardoor het nog risicovoller is om door te gaan golfen.

Golfen met sterke wind

De wind wordt bij golfen als een grote obstakel gezien. De ervaren golfers zien in wind ook bepaalde voordelen. Zo kan de bal een bepaalde bocht maken of net even beter ergens landen door veel zijwind, wind in de rug of wind tegen. Het spelen met wind brengt een bepaalde manier van slaan met zich mee. Zo is het bij slaan met rugwind belangrijk dat je de bal niet te hoog slaat, maar juist laag houdt. Op deze manier sla je in veel gevallen verder omdat de rugwind de bal naar beneden drukt. Bij tegenwind wordt vaak de fout gemaakt dat er extra hard geslagen wordt. Dit gaat ten koste van de techniek en de richting. Het is belangrijk dat je met techniek door de bal heen gaat slaan. Zo haal je nog steeds een mooie afstand. Met zijwind moet je ook rekening houden, zijwind zorgt voor moeilijkheden, maar ook voor kansen. Voor de vlucht van de bal is het dus goed te weten waar de wind precies vandaan komt. Komt de wind van rechts, sla dan ook iets naar rechts om niet geheel af te wijken. Voor een sterke wind is het daarbij ook fijn om goede golfkleding te hebben. Een lekker windjack of andere warm kleding is erg belangrijk om plezier te houden in het sporten. Het is wel belangrijk dat je nog steeds comfortabel en makkelijk kan bewegen in de kleding. Er zijn verschillende heren- en dames golfkleding te krijgen die ideaal zijn voor een koude en sterke wind.

Golfen in de regen

Het golfen in de regen is ver van ideaal. Het wordt daarom ook aangeraden om niet te gaan golfen als de baan nat is en het al regent voor je begint. Voor de mensen die al op de baan lopen en het begint te regenen is het handig om bepaalde kleding te dragen die waterdicht is. Zo kan je denken aan een waterdichte jas, maar de waterdichte golfschoenen zijn ook belangrijk. Er worden goede waterdichte golfschoenen voor dames en heren verkocht die ideaal zijn voor de natte weersomstandigheden. Niks is zo vervelend als natte sokken in de schoenen. De zool van de schoen is ook belangrijk voor in de natte omstandigheden. De baan zal een stuk gladder worden en dan is het wel zo fijn dat je stevig staat als je wilt gaan slaan. Je kan schoenen krijgen met noppen, maar voor deze omstandigheden is het beter om schoenen met spikes te kiezen. Deze zorgen ervoor dat je stevig in de grond staat. Verder moet je ook rekening houden met bepaalde zaken als je de bal gaat slaan. Bij regen is het namelijk zo dat je in veel gevallen het chippen en putten harder moet doen. De bal kan namelijk minder afstand overbrengen in de natte omstandigheden. Verder moeten de golfclubs en andere materialen ook goed afgedekt zijn bij de regen. Denk aan een paraplu of een of ander zeil.