Bsdesmidse.nl
Image default
Dieren

Een vogelvriendelijke tuin met vogelslingers vol vogelvoer

Als je het super leuk vindt om vogeltjes in je tuin rond te hebben vliegen kun je dit op verschillende manieren stimuleren. Vogels leveren een nuttige bijdrage aan de tuinhuishouding en mogen daar op den duur ook best voor beloond worden. Het hele jaar door kunnen ze je hulp goed gebruiken. Het is het logisch als je de natuur een beetje zijn gang wilt laten gaan, toch kunnen zich er situaties voordoen dat je de natuur wel een handje wilt helpen.

Vogels de strenge winter door helpen met vogelslingers

Misschien weet je wel dat de winters voor kleine vogeltjes heel moeilijk kunnen zijn. Het vinden van voedsel is bijna onmogelijk omdat de grond keihard is geworden door alle vorst. Om de vogeltjes door de strenge winter heen te helpen zou je vogelslingers kunnen ophangen in je tuin. Denk er dan wel aan dat je het vogelvoer een beetje in het zicht hangt zodat de vogels het ook daadwerkelijk kunnen vinden. Zie het als een soort tegenprestatie. Jij hebt de hele winter schattige pootafdrukjes in de sneeuw staan en hoort ze vrolijk fluiten en rond fladderen.

 

Naast vogelvoer ook drinkbakken neerzetten

Tijdens een strenge winter is het water op alle plekken helemaal bevroren. Vogeltjes vinden in de deze tijd van het jaar maar heel lastig drinkvoorzieningen. Door een drinkbak met water neer te zetten en soms te vervangen weten vogeltjes een plek te vinden waar ze gemakkelijk kunnen drinken. Ook gebruiken ze de bakken om zichzelf te wassen. Door de vetlaag op hun veren zal het water na het wassen ook weer direct van hun veren afrollen waardoor ze niet bevriezen.

 

Gevarieerd vogelvoer

Misschien een klein luxe probleempje, maar net zoals jij vinden vogels gevarieerd eten ook heel lekker. Door Vogelslingers te kopen met gevarieerd vogelvoer heb je alles in een. Veel verschillende noten samengevoegd in een vogelslinger. Zo hoef je niet veel na te denken over wat je moet kopen en of de vogels het wel eten. Met vogelslingers zit je altijd goed.

 

https://vogelvoerkopen.nl/vogelvoerslingers/