Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Goedkoop een houten vloer aanschaffen? Het kan!

Houten vloeren staan erom bekend in het dure segment van vloerbedekking te vallen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek; het productie- en bewerkingsproces is arbeidsintensief en kost veel tijd. Van kappen en drogen tot transport en bewerking. Toch zijn er manieren waarop tegen een aanzienlijk gereduceerde prijs een houten vloer kunt aanschaffen. In dit artikel leggen we je uit hoe je een goede houten vloer op de kop tikt. 

Informeer naar restpartijen 

Veel groothandels in vloeren hebben regelmatig restpartijen. Dit zijn pakketten uit een eerdere collectie of bijvoorbeeld een pakket dat teruggestuurd is omdat er teveel pallets besteld waren door een klant. Dat is jouw kans op een betaalbare houten vloer! 

Deze restpartijen zijn vaak de enige in hun soort en daarom niet te verkopen aan mensen die een groot oppervlakte moeten bekleden. Maar heb je nu een slaapkamer of kantoorruimte waar je een mooie houten vloer in wilt leggen? Dan kan een restpartij zomaar genoeg zijn om de oppervlakte te kunnen dekken. Op die manier kun je de restpartij gegarandeerd tegen een zeer scherpe prijs overkopen van de groothandel. 

Ga voor tweedehands

Naast tweedehands kleding of tweedehands meubels zijn ook tweedehands houten vloeren steeds meer in trek. Dankzij de dikke planken van een houten vloer en de legwijze waar planken niet verlijmd hoeven worden, kun je een oude vloer prima opnieuw gebruiken. Houten vloeren zijn hier bij uitstek geschikt voor. Je kunt de vloer namelijk opschuren en opnieuw in de lak of was zetten waardoor deze er weer als nieuw uit gaat zien!

Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist op zoek bent naar een doorleefde vloer met slijtplekken en hier en daar wat oneffenheden. Dit kan namelijk heel veel sfeer en karakter aan een ruimte geven. En dan heb je ook nog de écht unieke tweedehands vloeren. Dit zijn eigenlijk niet echt tweedehands vloeren, maar vloeren die gemaakt worden uit balken, eiken gebinten of andere houten elementen. Vaak is dit hout al honderden jaren oud maar nog zeker minstens zo mooi als de nieuwe houten vloeren die je in de winkel koopt. 

Kies voor een bonte verzameling 

Wil je een grote ruimte bekleden met jouw houten vloer maar kom je met restpartijen niet aan de gewenste afmeting? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om meerdere restpartijen op te kopen en deze door elkaar te gebruiken in je woning. Het is misschien wat gewaagd, maar je krijgt er zeker een prachtige vloer voor terug. Jouw vloer zal zeker een blikvanger en gespreksstarter zijn! 

Op deze manier hoeft je houten vloer echt niet veel te kosten en krijg je wel de unieke afwerking die je zoekt. Dus wees creatief en zoek je houten vloer bij elkaar! 

Goedkope houten vloeren kopen  

Ben je ook op zoek naar een mooie houten vloer voor weinig geld. Kijk dan eens in het assortiment van Bebo Parket. Hier kun je terecht voor nieuwe houten vloeren, maar ook zeker voor restpartijen of unieke houten vloeren die gemaakt zijn van oude houten elementen. Laat je inspireren!

https://www.beboparket.nl/