Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Huurproblemen oplossen

Net op het moment dat je de huurbaas wilt vragen of je de huur deze maand wat later kunt betalen, omdat je baas deze maand niet op tijd heeft betaald, komt die op de koffie om een huurverhoging te bespreken. Het meest belangrijke bij huurproblemen, hoe groot en ingewikkeld ze ook zijn, is daarom; altijd rustig blijven. De meeste huurproblemen zijn gewoon bespreekbaar, het zijn de angst en de spanning die er voor zorgen dat je opeens niet meer logisch kunt nadenken.

 

Woning delen Amsterdam

Het delen van een woning is in ons kleine landje altijd een probleem. Je huurt de woning van een huurbaas of van de woningbouw vereniging. En de verhuurder denkt vaak het recht te hebben op de hoogte gehouden te worden van de mensen die in zijn of haar woningen verblijven. Maar als huurder ben je verantwoordelijk voor wie er in jouw huurhuis woont.

Dat werk niet altijd even goed en vooral bij het huren van kleinere ruimtes kan het tot problemen leiden. Een kleine kamer die niet bedoeld is voor twee personen, daar kun je natuurlijk wel je vriend of vriendin een tijdje te logeren vragen. Maar als de woning duidelijk geen ruimte biedt voor twee personen kun je beter een ander huis gaan zoeken, samen als je wilt. Maar je huurbaas heeft eigenlijk geen zeggenschap over met wie je gaat samenwonen. ​

Je huurbaas kan natuurlijk wel proberen zich dat recht toe te eigenen, er kan zelfs sprake zijn van een beperking in de huurovereenkomst, maar het blijft jouw leven. Ook als je de medebewoner vraagt om een bijdrage in de huurkosten is dat volgens de huidige wetgeving helemaal correct.

 

Huurrecht advocaat Amsterdam

Vooral als de huurbaas probeert je het leven met een huurder of een partner zo moeilijk mogelijk te maken, kan dat veel problemen opleveren. En hoewel je de wet aan jouw kant hebt kan het zijn dat je toch hulp nodig hebt bij het zoeken naar een oplossing. Daarbij kan een telefoontje, een email of een bezoekje aan huurrecht advocaat Amsterdam de eerste stap zijn naar een goede oplossing.

Huurrecht Advocaat Amsterdam zal altijd proberen de relatie tussen huurder en verhuurder te verbeteren, of in ieder geval niet verder af te breken. De oplossing van een huurprobleem is niet het zoeken naar een nieuwe woning met achterlating van een slechte relatie met je huidige huurbaas. Vooral in de grotere steden zijn woningbouw verenigingen vaak de enige toegankelijke verhuurders, dus is het zaak altijd te proberen op goede voet een huurcontract te verlaten. Bemiddeling is dan ook voor Huurrecht Advocaat Amsterdam de eerste stap naar een oplossing. De meeste huurproblemen kunnen buiten de rechtbanken geregeld worden met een goede uitkomst voor beide partijen. Bij een gerechtelijke uitspraak zal er altijd sprake zijn van een winnaar en een verliezer.

 

Wat kun je als huurder doen?

Probeer je altijd aan de regels te houden, ook aan de regels van de verhuurder. Onredelijke regels, zoals het niet mogen ontvangen van gasten kun je ook niet altijd naast je neer leggen, vooral niet als de verhuurder er een goede reden voor heeft.

Probeer conflicten te voorkomen door te vragen naar die reden.

Probeer ook op goede voet te blijven met je verhuurder, dat helpt als er problemen opdagen.

https://www.hielkemaco.nl/