Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Kilometerregistratie

Kilometerregistratie kost veel bedrijven veel tijd, energie en geld. Elk personeelslid moet namelijk elke rit die hij/zij maakt, een papiertje invullen met de locaties van punt A en B, hoeveel kilometer dat was en wat de beginstand en eindstand van de kilometerteller was. Vervolgens moet het papiertje bij de administratie terecht komen. In deze beschrijving gaan we met meer detail in op wat de kilometerregistratie inhoudt. Met het juiste gereedschap wordt het namelijk kinderspel. Linqo verbindt mensen, voertuigen, materieel en goederen door het verzamelen en analyseren van real-time data. Lees verder voor meer info.

Het belang van kilometerregistratie?

Waarom zou je je druk maken om kilometerregistratie? Het brengt een aantal aantrekkelijke voordelen met zich mee. Allereerst registreer je om bijtelling te voorkomen, maar ook om medewerkers zakelijk gereden kilometers in hun privé auto te laten declareren. Het voorkomen van teveel brandstofverbruik en de kosten ervan in kaart kunt brengen zijn natuurlijk ook niet overbodig. Kilometerregistratie is dus niet alleen ter administratie en verantwoording naar de Belastingdienst, het brengt tegelijkertijd een noodzakelijk overzicht voor jouw bedrijf. Daar staat de Linqo app garant voor, waar we data verzamelen en het voor jou in één overzicht zetten.

Hoe gaat het in z’n werking?

Mocht je hebben aangegeven dat je een auto op jouw bedrijfsnaam hebt gezet, dan is het wettelijk verplicht om kilometerregistratie bij te houden. Het gaat dan niet om bijtelling, maar om de verantwoording van de gereden kilometers. De mogelijkheden: je kunt je ervoor kiezen om een boekje in de auto te leggen en deze door medewerkers per rit in te laten vullen. Ze moeten er dan op twee momenten aan denken: aan het begin en einde van de rit. Dat is misschien haalbaar als er een auto op de zaak staat, die misschien een à twee keer per dag gebruikt wordt. Dit is absoluut niet mogelijk bij bedrijven waar de auto centraal staat, zoals: taxibedrijf, bezorgbedrijf of transportbedrijf. Excel is ook een mogelijkheid, om overzichtelijk en digitaal de kilometers bij te houden per auto. Maar de beste en meest efficiënte manier van kilometerregistratie: een app. De Linqo app brengt gegevens over parkeren, tanken, navigeren en over rijgedrag in beeld. Met behulp van flexibele instelling, is de app volledig af te stemmen op jouw wensen.

Waar is kilometerregistratie nog meer belangrijk voor?

Kilometerregistratie is dus belangrijk voor de fiscus. Voor de Belastingdienst moet je bijhouden hoeveel kilometers er gereden is met het voertuig dat op de zaak staat en ook moet je laten zien waarheen en waarvoor. Maar kilometerregistratie via Linqo neemt nog andere voordelen met zich mee. De app verzamelt allerlei real-time data, analyseert die en biedt vervolgens mogelijkheden wat betreft oplossingen voor jouw bedrijf.

https://linqo.nl/