Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Ooglidcorrectie gehad? Dit mag je wel en niet doen!

Een ooglidcorrectie kan een positieve ingreep op uiterlijk, welzijn en gezondheid zijn. Je kan er jouw gezicht mee upgraden, maar het kan ook beperkingen en belemmeringen verminderen. Zo kunnen hangende oogleden voor druk op de ogen en hoofdpijn zorgen. Tegenwoordig worden deze correcties pijnloos uitgevoerd en kan je achteraf geen littekens opsporen. Wél zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, na een ooglidcorrectie. In deze blog behandelen we zaken die je wel en niet mag doen, net na een correctie. Lees gauw verder als je hiermee te maken krijgt! 

 

Rusten

Ten eerste moet je genoeg rust nemen na een ooglidcorrectie. Door voldoende rust te nemen, zorg je dat een ooglid zo snel en rustig mogelijk kan herstellen na een operatie. De meeste mensen nemen een week vrij hiervoor. Je kan er ook voor kiezen om de eerste 24 uur niks te doen en daarna lichte administratieve werkzaamheden op te pakken. Je mag de oogleden niet koelen, want dat helpt niet tegen de zwelling. Je zou eventueel een gelmasker kunnen gebruiken. 

 

Niet roken!

Rook van een sigaret kan zorgen dat het herstel van de oogleden langzamer verloopt. Wij adviseren je daarom niet te roken na een ingreep. Op deze manier ben je zo spoedig mogelijk genezen. 

 

Let op fysieke handelingen

Bepaalde fysieke handelingen kunnen zorgen voor druk op de ogen. Zorg daarom dat je de eerste week, na de ingreep, niet bukt en geen zware objecten tilt. Ook adviseren we je om op een extra kussen te liggen, tijdens het slapen. Op deze manier loopt het vocht het beste naar beneden. 

 

Rij niet zelfstandig naar huis

Nadat je behandeld bent, mag je absoluut niet zelfstandig naar huis rijden. Neem daarom altijd een chauffeur mee, mocht er iets gebeuren. Ook zelfstandig reizen in het openbaar vervoer raden wij daarom af. 

 

http://ooglid.nl/