Bsdesmidse.nl
Image default
Aanbiedingen

Zo krijg je meer inspiratie voor jouw interieur

Zo krijg je meer inspiratie voor jouw interieur

Het is best lastig om een kamer of huis in te richten. Je ziet iets in de winkel, maar eenmaal thuis past het toch nergens bij. Veel mensen vinden het lastig om een kamer als één geheel in te richten. Als je alles in een keer doet, is dit ook aanzienlijk makkelijker dan wanneer je dit verspreidt over meerdere maanden. Dit zijn een aantal tips om je interieur beter in te richten.

 

Maak een moodboard

Als je begint met het (her)inrichten van je interieur, is het een goed idee om te beginnen met een moodboard. Dit moodboard kun je aanhouden door het hele proces. Zelfs als je na een jaar toch net iets anders wilt, kun je dat op dit moodboard aanpassen om te zien of het bij je interieur past. Je kunt van alles aan je moodboard toevoegen. Van tropische palmbomen tot kleding van een fashion week. Alles wat je een goed gevoel geeft en je graag terug wilt zien in je huis. Tip: als je een prikbord of magneetbord gebruikt kun je deze blijven aanpassen.

 

Kleurenpalet

Kies een kleurenpalet uit, waar je een lange tijd gelukkig van wordt. Verander je vaak van mening? Kies dan drie basis kleuren uit van grijs en bruin tinten. Deze kleuren passen overal bij en hier kun je bijvoorbeeld elk seizoen een nieuwe accessoire kleur aan toevoegen.

 

Materialen

Zelfs als je houdt van ruwe en kille kleuren en materialen, is het goed om hier iets zachts aan toe te voegen. Doe dit bijvoorbeeld met een zacht kleed, een plant of een kussentje op de bank. Als je al veel zachts in je woonkamer hebt, kun je weer kiezen voor koelere kleuren met zachte materialen. Een combinatie van deze twee brengt een mooie balans in je huis.

 

Ga langs bij een winkel

Neem foto’s van je eigen huis mee, zo kun je altijd vergelijken met wat er in de winkel staat. Zo weet je zeker of het ook echt bij de kleuren in je huis past. Als je een moodboard hebt, neem deze ook zeker mee! In winkels zoals Jeha in Zwolle en Slagharen, staan sets en accessoires al samen. Loop daarom zo nu en dan eens door een winkel, maak foto’s en check of het ook echt in je interieur past.

https://www.jeha.nl/