Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Thuiswerken of op kantoor? – Dit zijn de valkuilen van thuiswerken

Gaat jouw voorkeur uit naar het werken in een kantoorruimte of ga je toch voor thuiswerken? Thuiswerken brengt een aantal valkuilen met zich mee, je wil niet dat zakenpartners te veel inkijk krijgen in jouw privé leven! SKEPP geeft je een aantal voorbeelden waar je op moet letten als je thuiswerkt!

Een meeting op afstand, waar moet je op letten?

Je wil op een representatieve wijze invulling geven aan je meeting op afstand. Maar waar moet je dan op letten? Denk eens aan de houding die je hebt, past deze bij een representatieve werknemer? En wat speelt er zich af op de achtergrond? Dit zijn belangrijke punten om op te letten. Je wil natuurlijk wel professioneel overkomen op degene waar je een meeting mee hebt. 

Meer flexibiliteit voor je werknemers, ook buiten kantoor!

Steeds meer werknemers willen niet meer vastzitten aan bijvoorbeeld een kantoorruimte in Utrecht. Vooral gedurende de zomerperiode ervaren werknemers het als prettig om vanuit huis te kunnen werken. Vanuit huis werken in de zomerperiode heeft als voordeel dat je werknemers tussendoor even kunnen genieten van de zon. Dit lijkt zonde van de tijd, maar het maakt je juist veel productiever!

Lekker vanuit je luie stoel mee doen in een videoconference.

Bespaar tijd door aan een videoconference deel te nemen vanuit je eigen luie stoel. Door middel van een videoconference kun je eenvoudig met je collega’s vergaderen zonder dat je eerst een uur in de file hoeft te staan. Neem je laptop op schoot en je bent klaar voor die meeting. 

Ben je wel goed in beeld bij je gesprekspartner?

Het nieuwe werken houdt in dat je niet meer in je kantoorruimte hoeft te zitten maar dat je ook vanuit huis kunt werken. Dat je niet op kantoor zit betekent niet dat je niet professioneel over hoeft te komen op beeld. We merken dan ook dat veel mensen hier tegenaan lopen. 

Professioneel overkomen heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van het beeld of geluid, maar vooral hoe iemand zichzelf presenteert op camera in een thuisomgeving.

Vaak beseffen mensen zich niet dat ze in beeld zijn. Het komt veel voor dat mensen onderuit gezakt zitten of dat hun hoofd te veel ingezoomd is. SKEPP zet een aantal tips & tricks op een rijtje hoe je professioneel overkomt in een videoconference.

Tips & Tricks voor een afstandsmeeting vanuit je huis

Tip 1: Wees goed zichtbaar

Goede lichtinval kan net het verschil maken tussen goed zichtbaar en wazig. Je wil natuurlijk wel duidelijk zichtbaar zijn tijdens je videoconference. Houdt er rekening mee dat je geen schaduwbeeld krijgt door tegenlicht. Ga niet naast of achter een raam zitten en heb je een felle lamp naast je staan? Schakel deze dan uit!

Tip 2: Wees centraal in beeld

Het is voor je gesprekspartner erg vervelend als je niet of maar half zichtbaar bent. Wees je ervan bewust dat je centraal in beeld zit om dit te voorkomen. Miscommunicatie komt sneller voor als gezichtsexpressies en handgebaren niet duidelijk zijn, zorg er dan ook voor dat je gesprekspartner dit goed kan zien.  

Tip 3: Hoe ziet je werkomgeving er uit?

Het kan voor je gesprekspartner storend zijn als er op de achtergrond allerlei geluiden zijn of als je achtergrond onrustig is. Hierdoor kan je gesprekspartner worden afgeleid van het daadwerkelijke gesprek. Kies daarom voor een rustig kantoor of een andere rustige ruimte. 

Je wil ook niet te veel persoonlijke spullen op de achtergrond hebben. Het is belangrijk om je privéleven niet te veel te laten zien aan je zakenpartner. Ben je bang dat je toch te veel van je privéleven laat zien? Misschien is het dan toch handiger om in een kantoorruimte in Utrecht te gaan werken?

Tip 4: Geen haperende gesprekken

Je wil dat je meeting vlekkeloos en zonder haperingen verloopt. Dan is het verstandig om te zorgen voor een snelle internetverbinding. Dit voorkomt haperingen tijdens het gesprek. Het is ook verstandig om PC’s uit te schakelen die je op dat moment niet nodig hebt. Verder is het geen goed idee om ondertussen nog even snel wat te downloaden. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je verbinding minder wordt waardoor je sneller haperingen krijgt. 

Ga jij voor thuiswerken? Of huur je toch liever voor een kantoorruimte? Vanuit huis werken kan ideaal zijn, maar zorg er dan wel voor dat je vooraf de juiste voorbereidingen hebt getroffen. Denk eens aan de bovenstaande tips & tricks als je een virtuele meeting in gaat!

http://skepp.nl/nl/