Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Uw lening berekenen

Voordat u lening gaat berekenen, is het verstandig om u vooraf te verdiepen in de type lening. U kunt namelijk kiezen uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet. Beide leningen verschillen van elkaar.

Vervolgens kunt u een Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening berekenen. Er zijn een aantal websites waar u een lening kunt berekenen. De berekening van deze aanbieders geven u slechts een indicatie.

Uw maximale leenbedrag berekenen

Het maximale leenbedrag wordt bepaald door een aantal factoren zoals uw persoonlijke leef-, woon- en werksituatie. Op basis van uw gegevens kunt u berekenen hoeveel u maximaal kunt lenen. Laat u niet verleiden om dit bedrag te lenen, maar bepaal voor uzelf hoeveel u nodig hebt. Leen dus alleen wat u nodig hebt om uw aankoopt te financieren.

Een lening kost altijd geld; u moet tijdens de hele looptijd van de lening rente en aflossing betalen. Daarnaast weet u niet of uw financiële situatie in de komende jaren wellicht verandert.

Lening berekenen

Als u lening berekent, focust u zich waarschijnlijk alleen op wat een lening u maandelijks kost. Een lening met een laag maandbedrag lijkt verleidelijk, maar de totale kosten van de lening zijn dit waarschijnlijk niet. Daarom is verstandig om naast het maandbedrag, ook de rente, de looptijd en de totale kosten van de lening goed in beeld te hebben. Bereken ook voor uzelf of u de lening kunt betalen, nu en in de toekomst.

Let op! Geld lenen kost geld.

https://www.directa.nl/lening-berekenen/bereken-hoeveel-u-kunt-lenen