Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Waar kopen de meeste Nederlanders vitamines?

Heb je je ooit afgevraagd hoe snel de Nederlandse vitamine industrie groeit? Hoe het zit met hoeveel mensen vitamine supplementen gebruiken? Waarom gebruiken mensen voedingssupplementen? En kopen de meeste Nederlanders op Vitamines.com hun dagelijkse vitaminen? Wij van Bsdesmidse.nl duiken snel in dit onderwerp.

Nederlanders kopen vitamines

Een groeiend aantal volwassen vitamine kopers in Nederland dat voedingssupplementen gebruikt, dat wist je misschien nog niet. Maar het is dus echt zo. We weten dat de supplementenindustrie snel groeit, maar het is verbazingwekkend om te zien hoeveel ze in minder dan 10 jaar is gegroeid. Een stijging van meerdere procenten sinds 2019 onderstreept het snelle tempo van de vitamine bedrijven anno 2022.

Het spannendste is misschien nog wel dat de groei niet lijkt af te nemen in 2022. In feite ontstaan er meer trends en zoeken meer mensen naar vitamines en supplementen om hun gezondheidsproblemen op te lossen. Sterker, Nederlanders spenderen een recordbedrag aan vitamines blijkt uit de nieuwste cijfers over 2022.

Vitamine industrie

Ondanks het feit dat de vitamine industrie druk en zeer concurrerend is geworden, zijn er nog steeds mogelijkheden in deze nog steeds groeiende markt. Bedrijven als Vitamines.com innoveren en drijven meer verandering binnen de industrie, ondanks het feit dat ze nog maar een paar jaar oud zijn.

Uiteindelijk is dit soort groei opwindend om te zien en veelbelovend teken van de mooie toekomst die voor ons ligt. Consumenten zijn op zoek naar supplementen, zorg ervoor dat je ze het product en de ervaring geeft die ze zoeken.

Gezonde gewoonten bij vitamine kopers

Wat was eerst de kip of het ei? Het is moeilijk te zeggen of mensen met gezonde gewoonten gezondheidssupplementen gebruiken of dat mensen die vitamines en supplementen gebruiken gezonde gewoonten hebben. Je kunt er beide tegenin brengen (en veel mensen hebben dat ook gedaan), maar uiteindelijk gaat het erom je klant te kennen.

Supplementen gebruikers hebben over het algemeen gezondere gewoonten dan niet-supplementengebruikers. Dat wil niet zeggen dat supplementen gebruikers perfect zijn – tenslotte sport 70% van de supplementen kopers, niet 100% – maar je kunt wel een duidelijk beeld krijgen van hun mentaliteit. Dit maakt marketing veel gemakkelijker.

Aan de andere kant, als je niet-gebruikers wilt bekeren, is het belangrijk om te weten waar je mee te maken hebt. Gebruikers van niet-supplementen of vitamine pillen hebben minder kans op gezonde gewoonten dan gebruikers. Je kunt dit echter in je voordeel proberen te gebruiken als je je kaarten goed speelt. Misschien kan een supplement de enige gezonde gewoonte in hun leven zijn die gemakkelijk haalbaar is.

Het is aan jou op welke niche je je richt en welke niche je besluit te dumpen. Hoe dan ook is het belangrijk om te weten wat een meerderheid van je demografie doet (of niet doet) om zich te richten op hun gezondheid, hoe je je op hen kunt richten en welke taal je moet gebruiken.

Multivitamine topkeuze onder supplementen gebruikers

Multivitaminen zijn de topkeuze onder alle leeftijdsgroepen van alle vitamine kopers. Ben je verbaasd dat dit niet vitamine A is? Multivitamines zijn de ultieme basis vitamine. Het is een geweldig algemeen supplement dat nuttig is voor alle leeftijden, ongeacht hun gezondheidsproblemen en doelen.

Hoewel multivitaminen niet hot, trendy en fris zijn, hoeven ze dat ook niet te zijn. Elke supplementen lijn kan baat hebben bij het opnemen van een basis multivitamine. Het hoeft niet chic te zijn of de grenzen op te zoeken en de meeste mensen willen dat waarschijnlijk niet van hun multi.

Frisse supplementen

In feite is de leeftijdsgroep waarvan je zou denken dat die op zoek is naar hippe, trendy en frisse supplementen, 18-34, het gebruik van multivitaminen toegenomen; Hun gebruik van een multivitamine is met 8% gestegen ten opzichte van 2017.

Les? Onderschat de multivitamine dus zeker niet. Aan de oppervlakte lijkt het misschien grauw en weinig indrukwekkend, maar eigenlijk is het de Godfather van alle supplementen. Minacht de multivitaminen dus niet!

Laten we tenslotte eens kijken naar de uitsplitsing van de verschillende redenen waarom mensen supplementen gebruiken. Ook deze informatie kan een goede leidraad zijn om uit te zoeken in welke niches je je misschien wilt terugtrekken of je wilt begeven.

Vitamines voor huid, haar, nagels en energie

Ongeacht de leeftijdsgroep is de belangrijkste reden waarom mensen supplementen nemen. Het is dan ook logisch dat multivitaminen jaar na jaar de toppositie innemen. Hoewel algemeen welzijn misschien minder hip lijkt dan bijvoorbeeld energie, haar, huid en nagels en gewichtsbeheersing moet het niet genegeerd worden. Het doel is uit te vinden hoe je met succes algemeen welzijn op de markt kunt brengen om dat doel aan te spreken.

Afgezien van het aanvullen van tekorten aan voedingsstoffen zijn er geen andere redenen die alle drie de categorieën gemeen hebben. Dit illustreert opnieuw de noodzaak om je demografie te begrijpen. Een van de meest voorkomende veronderstellingen is bijvoorbeeld dat de categorie 35-54-jarigen veel geeft om gewichtsverlies. Maar als je naar de gegevens kijkt komt gewichtsbeheersing niet eens voor in hun top zes van redenen.

Het komt erop neer dat je met deze gegevens in de hand ervoor kunt zorgen dat je de juiste supplementen om de juiste redenen aan de juiste bevolkingsgroep verkoopt. Deze informatie kan enorm nuttig zijn, dus test het uit en kijk wat je vindt.

Waar vitamines kopen: online of offline?

De webshop van Vitamines.com is er om je te helpen met al je vragen op het gebied van waar je het beste vitamines kopen kunt. Ze hebben alle soorten eiwitten, supplementen en vitaminen voor ieder individu, dus ook voor jouw lichaam, als je je afvraagt waar je deze echt het beste kopen kunt.

Dave Leusink: ‘Koop vitamines online’

Volgens Dave Leusink van Vitamines.com is het bovendien voordeliger om je vitaminen en mineralen online te kopen, dan in een traditionele offline winkel. Bovendien kun je in online vitamine winkels ook je verkeerd bestelde supplementen terugsturen, iets wat natuurlijk in een reguliere winkel niet kan helaas. Daarom is voor de meeste mensen online kopen de beste optie.