Bsdesmidse.nl
Image default
Winkelen

Zelfklevende vinyl stickers voor uw volgende project

Zelfklevend vinyl en transfer tape voor vinyl hebben verschillende voordelen, waarvan de belangrijkste is dat ze je de vrijheid geven om te ontwerpen en je eigen ontwerpen te maken. 

 

Zelfklevend vinyl scheidt zich af van de peel and stick kleeflaag die het heeft op traditionele papieren ondergronden, dit is hetzelfde bij een sticker doming. Dit maakt het een veel bruikbaarder medium voor grafische ontwerpers, omdat zij hun ontwerpen met minder gedoe kunnen maken. 

Vinyl stickers ook geschikt voor kleinere budgetten

 

Vinyl is ook een veel voorkomende optie bij ontwerpprojecten waarbij grafische ontwerpen met een beperkt budget moeten worden afgedrukt of waarbij milieubeperkingen het gebruik van duurdere substraten verhinderen. Met zijn hoge resolutie vormt zelfklevend vinyl sterke banden met afbeeldingen, terwijl het toch flexibel blijft.

 

Omdat het bestand is tegen temperaturen onder het vriespunt zonder zijn kleef eigenschappen te verliezen, kan het worden gebruikt in toepassingen waarbij sprake is van contact met koude oppervlakken, zoals het printen van borden, etiketten, signs en displays.

 

Goedkoop, maar een hoge kwaliteit

 

Zelfklevend vinyl is een goedkoop, snel te monteren substraat van hoge kwaliteit waarop kan worden geprint. Het is een flexibel en buigzaam polymeer dat kan worden aangebracht op een breed scala aan substraten, waaronder papier, canvas, metaal en glas.

 

Hoe zelfklevend vinyl en sublimatie papier te gebruiken

 

Bij het ontwerpen van een project met zelfklevend vinyl is een van de eerste dingen die je moet overwegen het soort papier dat je gaat gebruiken. Als je gewoon papier gebruikt, kun je het op maat knippen of op een stuk karton plakken. Als je speciaal papier gebruikt, zul je het van tevoren willen bestellen, omdat het een eenmalige afdruk is en je het vel alleen zult gebruiken.

 

Uit welke soorten vinyl kun je kiezen?

Er zijn veel verschillende soorten zelfklevend vinyl, elk met hun eigen eigenschappen. De volgende zijn enkele van de meest voorkomende: Lijm op waterbasis – Lijm op waterbasis kan worden gebruikt met een breed scala aan substraten, waaronder in water oplosbaar papier en plastic. Ze worden vaak gebruikt voor borden of bedrukte Shrinky dinks. Lijm op oliebasis – Lijm op oliebasis wordt gebruikt voor niet op water gebaseerde ondergronden en kan zorgen voor een glanzende afwerking of een sandwichconstructie.

 

Ze worden vaak gebruikt in design projecten waar een sterke visuele impact belangrijk is, zoals op banners, borden en prints. Waterbestendige lijm – Waterbestendige lijmen zijn geformuleerd om te hechten aan substraten op basis van zowel water als olie, en bieden weerstand tegen regen en waterdruppels, sneeuw en ijs, zand en zeewater, en meer. 

 

Ze worden vaak gebruikt voor bedrukte shrinky dinks, maar kunnen ook worden gebruikt met papier op waterbasis.

 

Waarom kiezen voor zelfklevend vinyl?

 

Naast de duidelijke voordelen hebben zelfklevend vinyl en sublimatie papier een paar unieke eigenschappen die hen een ideale partner maken voor grafische ontwerpprojecten. Kleefkracht – Zelfklevend vinyl en sublimatiepapier zijn zeer “klevend” aan elkaar, wat betekent dat u een sterkere band krijgt wanneer u op één stuk papier drukt dan op twee afzonderlijke vellen. 

 

Dit is vooral nuttig wanneer u een sterke visuele impact wilt creëren met slechts enkele ontwerpen. 

  • Herbruikbaarheid – Aangezien zowel zelfklevend vinyl als sublimatiepapier veelzijdig en gemakkelijk recycleerbaar zijn, vormen ze een uitstekende partner bij het maken van betaalbare prints en afbeeldingen van hoge kwaliteit. 

  • Droogtijd – Bij het printen op droog papier bepaalt de snelheid waarmee je de print drukt hoe hard het papier “opdroogt”. Droogtijd is de tijd die een bedrukt vel nodig heeft om volledig uit te harden nadat het aan de lucht is blootgesteld. Gewoonlijk begint papier hard of knapperig aan te voelen zodra u het opent, maar het duurt even voordat de inkt is opgedroogd. De droogtijd bedraagt gewoonlijk tussen 30 en 60 seconden.

 

https://www.domingstickers.nl/doming/