Bsdesmidse.nl
Image default
Geschenken

Waarom blijven bedrijven investeren in bedrukte relatiegeschenken?

Zonder marketing of promotieactiviteiten kan een bedrijf bijna niet succesvol worden. Een mooie product, dienst of uitvinding zorgt er nog niet voor dat dit overal verkocht zal worden. Dit is ook de reden waarom er zoveel bedrijven veel geld investeren in marketingcampagnes. Steeds meer gaat tegenwoordig online en via social media, dus maken bedrijven gebruik van zogenaamde marketingbedrijven die voor betaalde campagnes online zorgen en er voor zorgen dat een bedrijf online beter te vinden is. Toch blijkt onlangs de verschuiving naar online dat veel bedrijven nog steeds veel geld besteden aan bedrukte relatiegeschenken. Waarom is het volgens bedrijven zo waardevol? Welke positieve effecten heeft een bedrukt relatiegeschenk? Dit zijn vragen die verder worden behandeld en uitgelegd.  

Relatiegeschenken zijn waardevol

Relatiegeschenken hebben meerdere voordelen. Ten eerste worden relatiegeschenken gebruikt om een goede band te onderhouden met zakelijke relaties. Dit kunnen leveranciers, aandeelhouders of gelinkte partijen zijn. Door een goede band met deze zakelijke relaties te onderhouden zorgt u ervoor dat u altijd de spullen op orde hebt en dat deze relaties positief over uw bedrijf zijn. Verder worden relatiegeschenken ook als cadeaus gebruikt voor medewerkers. Een medewerker in het zonnetje zetten na een bepaalde prestatie of gewoon als een blijk van waardering is heel slim om als bedrijf te doen. Een positieve gewaardeerde medewerker is over het algemeen productiever en zorgt voor meer kwaliteit. Door te investeren in uw werknemers zorgt u er dus voor dat er een goede sfeer op de werkvloer heerst. Als laatste worden relatiegeschenken ook als marketingdoeleinde gebruikt. Dat betekent dat kledingstukken, gadgets of andere spullen worden bedrukt met een logo of een website. Dit doen bedrijven om ervoor te zorgen dat de naamsbekendheid van het bedrijf stijgt. Meer naamsbekendheid zorgt uiteindelijk voor meer verkeer naar uw bedrijf en mogelijk meer aankopen. Een relatiegeschenk kan alle drie deze positieve effecten hebben, mits u wel de juiste artikelen koopt.

Waar moet een relatiegeschenk aan voldoen?

Goede relatiegeschenken zijn geschenken die functioneel en bruikbaar zijn. Hierbij kan u aan verschillende producten denken, maar dus niet een snoepje of gadgets die ergens in de lade komen of zelfs worden weggegooid. Verder is er een groot verschil tussen promotiemateriaal en relatiegeschenken. Relatiegeschenken zijn over het algemeen van hogere kwaliteit en dat moet u ook goed onthouden. Als de kwaliteit niet goed is dan kan een relatiegeschenk ook een negatief effect hebben. Verder mag een relatiegeschenk best wel wat kosten, en als u slim bent koopt u meerdere producten tegelijk, zo krijgt u ook vaak nog kortingen op de mooie producten.

Populaire relatiegeschenken

Er zijn een aantal relatiegeschenken die zeer populair zijn. Zo worden nog steeds bedrukte pennen veel verkocht. Verder worden mooie flessen water, zoals doppers, ook veel gezien als een mooi geschenk. Ook deze producten zijn makkelijk te bedrukken. Voor bedrijven wordt ook vaak gedacht aan kalenders. Zo kan u kalenders bestellen met eigen logo, tekst of foto’s. Dit is een product die u mooi zelf kan samenstellen. Als laatste is een mooi kledingstuk zoals een hoodie of een mooi T-shirt ook een aanrader.