Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Welke soorten etiketten zijn er?

Etiketten zijn ontzettend handig. Ze worden dan ook op vrijwel ieder kantoor wel gebruikt om werkplekken of het archief overzichtelijk te houden. Zo kunnen documenten worden voorzien van etiketten, waardoor je in één oogopslag weet waar het document over gaat. Niet alleen op kantoor worden ze gebruikt. Ook in huishoudens zie je ze steeds meer terug. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt om een datum ergens op te zetten, zodat de houdbaarheidsdatum niet verstrijkt. Ze zijn handig en snel in gebruik en ze zijn er in allerlei soorten en vormen.  

Zelfklevende etiketten

Zo zijn er zelfklevende etiketten. Deze worden vooraf aan de achterzijde behandeld met een laagje lijm. Hierdoor kleven ze onmiddellijk nadat de achterzijde is verwijderd. Dit kun je in principe vergelijken met een sticker. Voordelen van dit type etiket is dat ze geschikt zijn voor handmatige verwerking. Zo kun je zelf een specifieke tekst erop schrijven. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, zowel in kleien als grote oplages. Ze zijn voor allerlei verpakkingen geschikt en zijn dan ook zeer breed toepasbaar. Ook is het mogelijk om bijzondere druktechnieken toe te passen en de merkbeleving van je productverpakking te verhogen.  

Blanco etiketten

Een ander type betreft blanco etiketten. Deze bevatten, zoals de naam al weggeeft, geen tekst of afbeelding. Het etiket bevat geen bedrukking en is dus ideaal om objecten in huis of op kantoor te labelen. Doorgaans worden ze op een rol aangeleverd, waarvan jij zelf de grootte kan bepalen.

Na of voor het plakken kun je zelf eenvoudig iets op de etiketten schrijven. Met name voor kleinere ondernemingen zijn ze ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een fruitverkoper  op de markt die graag de prijzen van het fruit individueel wilt aanduiden. Maar ook voor individueel gebruik in huis zijn ze uitermate geschikt. Zo kun je bijvoorbeeld je voorraadkast mooi ordenen.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten