Bsdesmidse.nl
Image default
Winkelen

Wat is een geboortelijst en wat zet je erop?

Een geboortelijst is van oorsprong iets dat vaak in België voorkomt. Het heeft niets met het inlijsten van een babypakje te maken. Het is een wensenlijst van cadeaus die de ouders graag willen krijgen voor hun pasgeboren baby. Je kan het vergelijken met een huwelijkslijst die je bij een warenhuis neerlegt als je gaat trouwen. Die artikelen wil je dan graag als geschenk krijgen.

Geboortelijsten kan je vaak aanleggen bij baby speciaalzaken. Deze kun je tegenwoordig ook online invullen, heel handig. Je hoeft dan niet per se naar de winkel te gaan om alles uit te zoeken. En de links naar je wensenlijst stuur je gewoon naar de gasten van je babyborrel of wie er op kraamvisite wil komen. 

Deze artikelen zijn erg populair om te vragen als kraamcadeau

Sieraad: een mooi aandenken aan de babytijd zijn bijvoorbeeld baby armbandjes. Die kan je laten samenstellen van de mooiste materialen, zoals zilver en parels. Of met de naam van je kindje erop. Je kleintje kan het armbandje dragen en wanneer het na een poosje te klein is geworden, dan bewaar je het in de herinneringendoos voor later. Het neemt heel weinig plek in beslag en heeft een grote emotionele lading. Vooral opa’s en oma’s vinden het leuk om dit als geschenk te geven voor hun kleinkind.

Boxkleed: als aankleding van de box zijn er de mooiste zachte boxkleden op de markt. Kies er een die precies het juiste formaat heeft, lekker zacht is een goed gewassen kan worden. Dan kan je kijken wat het mooist qua kleur bij je interieur past. Soms kan je ze ook al speelkleed gebruiken en heb je dus twee vliegen in een klap en is je cadeau multi functioneel.

Baby nestje: helemaal in zijn de baby nestjes. Dat is een soort zacht mandje met opstaande randen dat geborgen om je kindje heen zit. Daar kan het heerlijk rustig in liggen of slapen. Er zijn heel veel verschillende soorten aanbieders en hoezen te koop. Maar die zijn best prijzig, dus zeker een goed idee om zoiets op je lijst te zetten.

Andere dingen voor je geboortelijst

Je kan natuurlijk ook kiezen voor (houten) speelgoed of kleertjes die je leuk vindt. Dat is het voordeel van zo’n lijst, die kan je helemaal naar eigen wens en smaak invullen. En doordat het direct linkt met de juiste webshop, weet je zeker dat je het juiste item krijgt.

Vind je het lastig om te vragen wat je wil? Geef dan op het geboortekaartje aan dat er op verzoek een geboortelijst is. Dan geeft de visite zelf wel aan als ze daar gebruik van willen maken. Bedenk dat het voor hen ook handig en fijn is als ze weten met welke cadeautjes ze je blij maken. Dan hoeven ze niet te lang te zoeken en hoeven niet te treuzelen met een keuze te maken.

Je hoeft er alleen maar lekker voor te gaan zitten en kan als het ware je hele winkelmandje vol shoppen. Hoe leuk is dat en ook spannend om niet te weten wat van al dat moois je uiteindelijk ook echt zal krijgen voor je baby. Kies voor mooie duurzame items, daar heb je het langst plezier van.