Bsdesmidse.nl
Image default
Bedrijven

Werkdruk coaching: een voordeel voor u als werkgever!

De laatste jaren lees je in het nieuws steeds vaker dat, naar aanleiding van een hoge werkdruk, het aantal burn-outs en depressies onder werknemers aan het stijgen is en blijft. Voor de werknemer niet leuk, maar voor u als werkgever is het niet alleen vervelend, het is ook erg duur. Bij veel werknemers is het wellicht de combinatie van de werkdruk en het niet aan durven geven van de grenzen. Wanneer zij ergens tegenaan lopen voelen zij zich bezwaart dit aan te geven en voor je het weet is de werkdruk te hoog en belandt uw werknemer in een burn-out. De oplossing? Denk eens aan werkdruk coaching

 

Wat houdt werkdruk coaching in?

 

Het is een feit dat voor beide partijen, zowel voor werkgever en -nemer, nooit leuk wanneer een werknemer thuis komt te zitten naar aanleiding van een burn-out. Toch is het niet altijd te voorkomen. Of toch wel?

 

Wanneer een werknemer op het randje van een burn-out zit is het net op tijd om een werkdruk coach in te zetten. Hij of zij zal uw werknemer helpen om (weer) vat te krijgen op de werkdruk en hier dan ook vat op te houden. Door middel van persoonlijke begeleiding en coaching zal uw werknemer in staat zijn om op een verantwoorde manier meer uit zichzelf en zijn of haar werk te halen.

 

Hoe ziet een werkdruk coaching traject eruit?

 

Wanneer een werknemer klaar is voor werkdruk coaching, is het fijn om te weten hoe dat er ongeveer uit gaat zien. Het traject kan opgedeeld worden in drie fases.

  1. De oriëntatiefase
    In deze fase wordt de werksituatie en de daadwerkelijke werkdruk gepeild. Wanneer dit is gelukt worden er door de coach meteen een aantal tips meegegeven hoe de werkdruk meteen verlaagt kan worden. Vervolgens gaan de werknemer en coach samen op zoek naar de oplossingen.

  2. Verdiepende fase
    In deze fase wordt het begin dat is gemaakt in de eerste fase, verder uitgewerkt. Er wordt o.a. gekeken hoe de werktijd beter ingedeeld kan worden, hoe de werknemer zichzelf kan motiveren en hoe het werkplezier weer terug te vinden is.

  3. Evaluatiefase
    In deze fase wordt het hele traject geëvalueerd en worden de laatste tips doorgenomen. Ook wordt in deze fase gekeken hoe de werkgever, de werknemer kan helpen en worden ook invloeden van buitenaf onder de loep genomen.

Voorafgaand aan deze fases, wordt er ook een intakesessie gehouden waarin het probleem in kaart wordt gebracht. Voor u en de werknemer kan een dergelijk traject ontzettend helpen!