Bsdesmidse.nl
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een huis verkopen zonder makelaar? Een koud kunstje!

Bij heel wat mensen breekt het koud zweet uit, alleen nog maar bij de gedachte dat ze hun huis moeten verkopen zonder makelaar. Onderhandelen is hun ding niet en al dat papierwerk … Er is echter een alternatief. Vandaag zijn er ook spelers op de markt die meteen je woning kopen. Zij doen meteen een bod, zorgen voor een snel voorschot en regelen alle mogelijke attesten en de afhandeling bij de notaris. Angst is dus voor niets nodig. Bovendien bespaar je op de hoge kosten van een makelaar.

Meer en meer spelers op de markt die je woning willen kopen

Er zijn al langer bedrijven die woningen kopen, maar de laatste jaren zit deze aanpak wel in een stroomversnelling. Meer en meer mensen overwegen het. Vaak gaat het om mensen die hun vertrouwen in makelaars kwijt zijn of die een makelaar te duur vinden. Een huis verkopen zonder makelaar geniet dan ook hun voorkeur. Wil jij ook liever zonder werken, dan loont het de moeite om te luisteren naar deze partijen. Zij komen snel ter plaatse, schatten gratis je woning en maken vervolgens een bod over. Dit bod is vaak zeer marktconform. Het is een manier om zonder makelaar je huis te verkopen en geen mensen over de vloer te krijgen. Bovendien win je heel wat tijd en bespaar je op de commissie van de makelaar. Kortom er zijn wel wat voordelen aan deze manier van werken. Zeker omdat je ook niet zelf aan de slag moet en alles moet regelen en coördineren.

Opvolging van A tot Z

Wist je trouwens dat deze spelers niet enkel snel voor een voorschot zorgen, ook de verkoop wordt snel afgehandeld. Deze partijen kennen het klappen van de zweep en weten hoe ze snel deze dossiers kunnen afronden. Een huis verkopen zonder makelaar gaat dus vaak veel sneller. Ideaal als je snel in een nieuwe droomwoning wil investeren. Maar daar stopt het niet, ook alle verplichte attesten worden door deze speler aangevraagd en volgens de regels van de kunst in orde gebracht. Jij hoeft dus niet te gaan lopen achter deze documenten en kunt op beide oren slapen. Trouwens, net als bij een samenwerking met een makelaar, wordt alles netjes geformaliseerd door een notaris. Alles is dus officieel en je bent volledig ingedekt.

Zijn er dan geen addertjes bij het verkopen van je huis zonder makelaar? Wel, als je met een betrouwbare partij in zee gaat, eigenlijk niet. Deze bedrijven kopen immers woningen op om ze te renoveren en te verkopen met meerwaarde of om er een ander project op te ontwikkelen. Zij hebben baat bij een goede reputatie en werken in het merendeel van de gevallen uiterst correct. Wil je dus je woning verkopen zonder makelaar, maar toch zeker zijn van een vlotte verkoop en een goede prijs, dan moet je zeker eens informeren. Vraag ook altijd enkele referenties op, zo weet je meteen of je te doen hebt met een correcte partij.

https://www.sneluwhuisverkopen.be