Bsdesmidse.nl
Image default
Verbouwen

grondverf buiten

De basis voor iedere verfklus is het aanbrengen voor grondverf. Dit geldt voor zowel binnen als buitenshuis. Grondverf voor buiten is vaak vochtregulerend en zal de lak beter hechten waardoor je een mooier en beter resultaat zal krijgen. Welke grondverf je daar voor moet gebruiken is afhankelijk van het materiaal, voorkeuren en wensen.

 

Waarom moet ik grondverf gebruiken

Voor elke schilderklus is het belangrijk om grondverf te gebruiken.  Het is van groot belang om de ondergrond goed te behandelen. Door dit te doen zorg je uiteindelijk voor het beste resultaat. Het voorkomt namelijk streepvorming en zorgt voor meer dekking. Tevens zijn er ook soorten grondverf die straling van UV-licht tegen gaan en vochtproblemen voorkomen. Buitenverf krijgt namelijk te maken met diverse weersomstandigheden waardoor dit allemaal van belang is.

Buiten alle bovengenoemde voordelen zorgt grondverf voor buiten er ook voor dat je lakverf niet gaat verkleuren. Oftewel, dit zorgt er voor dat je lakverf systeem hiermee duurzamer wordt. Als laatste voordeel kunnen we benoemen dat het ook oneffenheden zal wegwerken. Dit zal er voor zorgen dat de verf – welke hierna zal worden toegebracht – er recht en egaal uit gaat zien. 

Hoe kan ik grondverf het beste aanbrengen

Mocht er al een oude verflaag op zitten probeer deze dan eerst te reinigen. Het oppervlak moet namelijk goed schoon zijn. Dit kun je doen door middel van een verfreiniger. Wanneer de verf al aan het bladderen is kun je dit verwijderen door middel van een verfkrabber.

 

Breng vervolgens een normale verflaag aan. Dit hoeft niet heel dik er op gesmeerd te worden. Je hoeft het namelijk niet volledig dekkend te hebben aangezien het er toch onder komt. Vervolgens laat de grondverf voor buiten er 48 uur opzitten waarna je de volgende laag toe kunt brengen. Mocht hier een langere tijd tussen zitten dan is het advies om eerst te ontvetten, reinigen en vervolgens licht op te schuren. 

https://www.ankerstuyshop.nl/verf/grondverf/buiten.html