Bsdesmidse.nl
Image default
Onderwijs

Tangle Toys tegenwoordig bekender dan ooit

De Tangle Toys zijn tegenwoordig bekender dan ooit, en waarom? Dat vertel ik je in dit artikel. Mocht je het nog niet kennen, de Tangle Toy is een speelgoed voor kinderen die speciaal gebruikt wordt om ze te leren om gaan met bepaalde vaardigheden of zich te kunnen concentreren of juist tel leren om gaan met veel prikkels. De Tangle toy is voor de meeste kinderen een enorm leuk speelgoed om mee te spelen. Het speelgoed bestaat vaak uit cirkel en kronkel vormen. Je kunt het zien als een soort spiraal. Doordat een spiraal vaak oneindig doorgaat geeft dit speelgoed ook echt oneindig veel speelplezier en is het lastig er vanaf te komen. Gelukkig is dat bij dit speelgoed niet er omdat het je kind veel leert. Wat leert het je precies en voor wie is het speelgoed bestemd? Dat lees je verder in dit artikel!

Waar is een Tangle Toy voor bedoeld?

De Tangle Toy is er vooral om kinderen met bepaalde stoornissen, concentratieproblemen of vaardigheidsproblemen te helpen deze te verbeteren of meer te ontwikkelen. Wanneer je kind het lastig vind zich te concentreren op wat op dat moment belangrijk is, kun je hem of haar de Tangle Toy geven. Het speelgoed zorgt ervoor dat het zich moet blijven concentreren en focussen op 1 bepaald ding wat op dat moment natuurlijk de Tangle Toy is. Doordat het vaker gebruikt wordt gaat het kind zich leren beter te concentreren op elk ander factor. Heeft jouw kind nog een achterstand in handcoördinatie of oog coördinatie? Doordat het speelgoed een bepaalde vorm heeft, leert het kind de hand en oogcoördinatie verder te ontwikkelen en ook sneller.

Voor wie is de Tangle Toy bedoeld? 

Het speelgoed is voor ieder kind bedoeld, ongeacht of het bepaalde stoornissen of ontwikkelingsachterstanden heeft. Het speelgoed wordt wel door de meeste van deze kinderen gebruikt om zich daarbij te helpen.