Bsdesmidse.nl
Image default
Onderwijs

Wees zekerder van je zaak met studiekeuze hulp

Sommige mensen hebben hulp bij studiekeuze nodig. Je bent namelijk erg jong als je deze keuze moet gaan maken, en weet misschien nog helemaal niet wat goed bij jou past. Meestal ben je pas tussen de zestien en achttien jaar oud. Het gebeurt dan ook regelmatig dat jongeren de verkeerde studiekeuze maken. Dit is niet erg, maar het kost toch tijd en geld. Meteen de juiste studiekeuze maken zou dus mooi zijn. Om eerder afgestudeerd te zijn en eerder aan het werk te kunnen, is het dus fijn als je direct de juiste studiekeuze kunt maken.  

 

Advies is overal beschikbaar 

Je kan hulp krijgen bij studiekeuze Amsterdam, Rotterdam, Maastricht. In allerlei steden kun je hulp krijgen bij het kiezen voor de juiste studie. Het handigst is om fysiek bij zo’n studiekeuze adviesbureau langs te gaan, zo krijgen ze namelijk een beter beeld van jou. Mocht dit nou niet mogelijk zijn dan kan je ook online een gesprek voeren, bijvoorbeeld via Skype of een andere medium. Voordat je naar een consult gaat is het handig om alvast in gedachte te houden waar je mee zit of waar je vastloopt in het proces van jouw studiekeuze. Zo kan de studiekeuzebegeleider je makkelijker helpen en komen jullie sneller samen tot een oplossing.  

 

Alleen jij weet wat echt bij je past 

Om erachter te komen welke studie goed bij jou past, doen ze geen studiekeuzetest tijdens het traject. Ze denken namelijk dat je jezelf op deze manier beter leert kennen. Jezelf leren kennen tijdens zo’n proces is vaak de basis, van het maken van de juiste keuze. Een test geeft gewoon snel een resultaat op basis van wat gegevens die jij hebt ingevuld, maar houdt met een heleboel factoren geen rekening. Daarnaast kan de test jou een gevoel opleggen dat zij weten wat bij jou past, waardoor je misschien aan jezelf gaat twijfelen.  

 

Vraag eens naar de studieadviseur 

Tijdens het studeren is het mogelijk dat je nog niet zeker bent van je keuze. Ook tijdens je studie is het nog mogelijk om studiekeuzebegeleiding hierbij te krijgen. Dit is voornamelijk handig als je twijfelt, faalangst hebt of veel stress ervaart, als je veel motivatieproblemen hebt met leren of opdrachten maken en als het niet lukt om te plannen en wel behoefte hebt aan structuur. Het is namelijk best een grote stap van de middelbare school naar een vervolgopleiding. Vaak hebben ze per faculteit ook wel studieadviseurs, waar je gratis terecht kan als je met vragen of problemen zit. Als student heb je immers niet zo veel geld.  

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/