Bsdesmidse.nl
Image default
Electronica en Computers

Waar op te letten bij het aanschaffen van laptops voor uw bedrijf?

U gaat misschien nieuwe laptops aanschaffen. Het aanbod is erg groot op het gebied van zakelijke laptops. Voor een bedrijf heeft u andere laptops nodig dan voor eigen gebruik. Door het grote aanbod is de vraag wat een goede laptop is voor uw bedrijf? Deze vraag wordt hieronder beantwoord, en daarbij wordt ook aangegeven wat u kunt doen met de oude laptops.

Aanschaffen laptop

Voor het aanschaffen van een zakelijke laptop moet u een paar stappen door. Bepaalde stappen kunnen zijn misschien heel logisch, maar goed om te noemen.

De eerste stap is de vraag of u echt nieuwe laptops nodig hebt. Zijn de oude laptops echt niet meer bruikbaar of kan u met bepaalde updates ervoor zorgen dat deze toch weer bruikbaar zijn. Als de oude laptops echt niet meer voldoen moet u eerst bepalen wat uw budget is. Er zijn heel veel verschillende laptops van verschillende prijzen. Zo zijn er laptops van duizend euro maar ook goedkopere die kunnen voldoen aan uw behoefte. Dat brengt ons meteen bij de tweede stap en dat is welke programma’s u gebruikt en hoeveel opslagruimte uw laptop nodig heeft. Sommige laptops zijn beter gemaakt voor bepaalde programma’s, Veel applicaties die gebruikt worden werken vaak alleen op Windows. Verder is het goed om te weten of u de laptop alleen gebruikt op kantoor zelf of ook mee neemt naar andere locaties. Als u namelijk uw laptop alleen gebruikt op locatie dan maakt het gewicht minder uit. Als u de laptop mee moet nemen kan het vervelend zijn om een zware laptop mee te nemen. En als u dat allemaal heeft bepaald, kan het ook interessant zijn om te kijken of de verkopende partij andere diensten aanbiedt bij het verkoop van de laptop. Misschien bent u minder technisch, dan is het fijn als die partij u kan helpen als er iets mis is.

Wegdoen oude laptops

Het aanschaffen van laptops is al lastig genoeg, maar het wegdoen van oude laptops is ook niet makkelijk. Er zijn verschillende keuzes die u kunt maken. Zo kunt u de laptop verkopen, uitlenen of weggooien. Weggooien is slecht voor het milieu en is minder veilig voor de data die mogelijk is achtergebleven op de laptop. Uitlenen of verkopen is ook gevaarlijk met data lek dus de beste optie is om de laptops te laten opkopen door een laptop opkoper. Deze partijen verwijderen veilig alle data, dus datalek is onmogelijk en verkopen deze dan door, waardoor er ook geen milieuvervuiling is en uw mooie apparaat kan verder worden gebruikt. Een laptop opkoper koopt vaak ook grotere aantallen in, dus u kunt in één keer alles kwijt zijn.