Bsdesmidse.nl
Image default
Beauty en verzorging

Een satijnen kussensloop tegen gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten is een fenomeen dat we allen willen voorkomen. Gespleten haarpunten zorgen er namelijk voor dat je haar minder snel groeit, het haar droog en bros wordt en minder mooi oogt. Een satijnen kussensloop wordt aangeraden door kappers en hairstylisten om voorgoed af te rekenen met deze vervelende gespleten haarpunten. Maar hoe ontstaat dit fenomeen nu precies?

Gespleten haarpunten komen voor in verschillende soorten en maten. Zo heb je de gewone gespleten haarpunten waarbij één haar splijt in meerdere eindes. Dit hoeft overigens niet alleen aan het einde van het haar voor te komen. Gespleten haarpunten kunnen namelijk gewoon overal voorkomen! Naast de gewone gespleten haarpunt heb je ook haareindes met een klein knoopje aan het einde. Tijdens het kammen breek je zo het haar snel af waardoor het stukken minder mooi en snel groeit. Maar hoe ontstaan nu eigenlijk gespleten haarpunten?

  1. Slapen op katoen in plaats van een satijnen kussensloop Wanneer het haar in aanraking komt met een oppervlak vindt er schuring plaats. Bijvoorbeeld wanneer jij met je hoofd tegen een hoofdsteun aanleunt in de auto. Maar vooral wanner je in bed aan het slapen bent, want bedenk maar eens hoeveel uur je per dag in bed doorbrengt. Door het schuren van het haar tegen een ander oppervlakte ontstaat er wrijving.

    Iedere keer wanneer het haar schuurt kan er meer en meer schade ontstaan. Maar hoe kan je daar nu rekening mee houden wanneer je aan het slapen bent? Kappers raden het slapen op een zijden of satijnen kussensloop aan. Satijn is een hele gladde stof en door de zachtheid van deze stof ontstaat er veel minder snel wrijving. En doordat er veel minder snel wrijving ontstaat brengt het schuren van het haar tegen de kussensloop veel minder kans op schade met zich mee. Het haar wordt als het ware gepolijst. Je zal ook merken dat je haar sneller zal gaan glanzen en je niet zo lang meer je haar hoeft te borstelen in de ochtend. Wanneer je op een ruwe katoenen kussensloop slaapt vergroot je niet alleen de kans op gespleten haarpunten, maar zal je merken dat je ook veel sneller last hebt van klitten. Want ook klitten is een gevolg van het schuren van het haar tegen een ruw oppervlak. Niet voor niets dat kappers massaal aanraden om te slapen op een satijnen kussensloop van Satin Sleepers!

  2. Styling tools en chemische behandelingen Het gebruik van styling tools brengt veel kunstmatige warmte met zich mee. Ook dit is erg slecht voor het haar en zal resulteren in beschadigingen. Het haar zal doffer en ongezonder worden en vele malen sneller last krijgen van gespleten haarpunten. Probeer het gebruik van stylingtools zo veel mogelijk te beperken. Gebruik rollers in plaats van een krultang met hitte en föhn je haar glad in plaats van het volledig te stylen.

  3. Niet regelmatig naar de kapper gaan Hoe langer je met gespleten haarpunten rondloopt hoe meer schade ze kunnen gaan aanrichten. Een gespleten haarpunt splijt zo steeds verder waardoor er tijdens een kappersbeurt veel meer van het haar afgeknipt dient te worden dan wanneer jij regelmatig naar de kapper gaat. Om deze reden wordt er dan ook aangeraden om het knippen van het haar goed bij te houden, zodat je sneller kan genieten van een bos gezond en vol haar.

satijnen kussensloop

Wij hebben inmiddels onze katoenen kussensloop voor een satijnen kussensloop vervangen en merken direct resultaat! Om het verschil in gespleten haarpunten te merken zal er eerst even tijd overheen moeten gaan. Echter hebben we ’s ochtends vele malen minder last van klitten en zit er een mooie glans over het haar. Ook hebben we de krultang links laten liggen en gaan we regelmatig naar de kapper. Ons haar is direct gezonder geworden!  

https://www.satinsleepers.nl/satijnen-kussensloop