Bsdesmidse.nl
Image default
Mode en Kleding

Hoe je je eigen vesten kan bedrukken

Om een vest persoonlijker, aansprekender en unieker te maken is het altijd een goed idee om je eigen logo, illustratie of tekst er op af te laten drukken. Wist je dat je dit ook zelf kunt doen? Het is lang niet zo moeilijk als dat je denkt.

Benodigdheden

Wat heb je nodig voor het bedrukken van een vest?

  • strijkplank
  • strijkbout
  • geschikt vest (zie punt 1)
  • computer met printer
  • transferpapier
  • bakpapier
  • lineaal of meetlint

1. Het kiezen van de juiste stof

Een goede afdruk begint bij het kiezen van de juiste stof van je vest. Kies als het kan voor effen stof, zonder al te veel textuur. Veel textuur kan zorgen voor verstoringen in je afdruk, maar ook voor een chaotisch geheel.

2. Transferpapier

Om de bedrukken op het vest te krijgen, heb je transferpapier nodig. Transferpapier is speciaal gemaakt om afbeeldingen en tekst op textiel te bedrukken. Dit papier kun je online, maar ook in een hobbywinkel kopen. Let er bij het kopen op dat je transferpapier koopt dat door jouw printer kan. De meeste soorten transferpapier kunnen alleen in een laserprinter, maar er zijn soorten die ook door een inkjetprinter kunnen.

3. Ontwerp uitprinten

Het is tijd om je ontwerp te gaan printen. Heel belangrijk is dat je ontwerp in spiegelbeeld wordt geprint. Anders komt je afdruk zelf in spiegelbeeld te staan. Stop je transferpapier in de printer en druk je ontwerp daar in full colour op af. Als je twijfelt over de grote van je ontwerp, is het handig om eerst een testprint te maken om te kijken of de grootte van je ontwerp klopt.

4. Ontwerp uitknippen

Knip het ontwerp uit, zodat je geen witte randen langs je afdruk krijgt.

5. Positie afdruk bepalen

Bekijk waar je de afdruk wilt maken. Neem een meetlint om het de positie te bepalen. Je kunt eventueel schilderstape gebruiken om rechte lijnen te markeren, waar je je ontwerp op kunt leggen. Zo kun je de positie van je ontwerp markeren op het vest zodat je afdruk recht en uitgelijnd is.

6. Afdrukken

Leg je ontwerp op het transferpapier op het vest met een vel bakpapier er over heen. Zorg dat het strijkijzer heet is en strijk er gelijkmatig over heen. Kijk regelmatig voorzichtig of het ontwerp al is overgebracht op je vest. Als het goed is, heb je een prachtig resultaat! Tip: Als je een restje stof hebt liggen, kun je het beste eerst daar een testje op maken, zodat het op het vest gelijk goed gaat.

Als je verzekerd wilt zijn van een goed resultaat dan kun je het vesten bedrukken beter uitbesteden. Ook als je grootschalig wilt bedrukken, is het beter om het professioneel te laten doen. Als je een grote oplage bestelt, is het ook nog eens minder duur. Een partij als Hurricane Bedrijfskleding kan je hierbij helpen.