Bsdesmidse.nl
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je naar kijken bij het zoeken van een ethisch paar sandalen?

Kwaliteit en duurzaamheid: Een tijdloos paar goed gemaakte sandalen moet een tijdje meegaan – in ieder geval meer dan één seizoen! Dat betekent dat er geen dunne bandjes uit elkaar vallen als je op de dansvloer staat op de zomerhuwelijksdag van je neef of nicht.

Duurzame, natuurlijke materialen: Zoek naar materialen zoals lokaal geproduceerd, plantaardig gelooid leer, natuurlijk rubber en gerecyclede onderdelen. Dit soort materialen zijn meestal hernieuwbaar, biologisch afbreekbaar, veel minder belastend voor de planeet, en meestal zijn ze ook van hogere kwaliteit en duurzamer. Let ook goed op voor PVC. Een uiterst giftig plastiek, wordt het vaak gebruikt in sandalen — omvat luxe degenen en zelfs een paar merken hieronder – omdat het de enige manier is om die duidelijke vinyl hogere riem te krijgen. Als u die duidelijke plastic blik wilt, zult u of op duurzaamheid moeten compromitteren of het achter laten.

Eerlijke lonen en transparantie: Het maken van een hoogwaardige schoen is een kunst. En de mensen die ze maken, moeten dienovereenkomstig worden betaald. Zoek naar merken die zich inzetten om hun ambachtslieden een leefbaar loon te betalen voor hun werk, maar die ook andere voordelen bieden, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Niet al deze bedrijven doen absoluut alles 100% ethisch en duurzaam – maar ze zijn daar wel eerlijk in en zetten zich in voor verbetering.

Comfort: Als je gaat dartelen op boerenmarkten, netwerkevenementen en zomerfestivals, kun je je net zo goed comfortabel voelen, toch? Natuurlijk, sommige sandalen moeten twee tot drie keer gedragen worden om in te breken. Maar als ze eenmaal aan je voeten zijn gevormd, ben je er klaar voor.

Tijdloos. Veelzijdig: We zijn vrij onvermurwbaar over het feit dat je een minimalistische garderobe kunt hebben zonder je uiterlijk op te offeren. De meeste van de onderstaande sandalen kunnen omhoog of omlaag worden gekleed, afhankelijk van de gelegenheid, en kunnen jarenlang worden bewaard en gedragen.

Ik weet zeker dat je wel eens gehoord hebt van Teva slippers of sandalen – ze zijn er al sinds 1984 en zijn een favoriet onder de buitenmensen. Hun reis naar duurzaamheid is geleidelijk geweest en vanaf 2020 zijn al hun iconische bandjes (over hun hele productlijn) nu gemaakt van traceerbaar, controleerbaar gerecycled plastic. Ze blijven werken aan het verminderen van hun afval, koolstofuitstoot en watergebruik en zetten zich in voor een transparante en ethische toeleveringsketen.