Bsdesmidse.nl
Image default
Banen en opleidingen

Vacatures in de techniek vind je zo

Tegenwoordig zijn mensen bedrevener in het vinden van banen in de techniek, bijvoorbeeld zoekend naar operator vacatures. Nu de technologie zich steeds verder ontwikkelt, is de oude tijd van het omcirkelen van vacatures in de geclassificeerde sectie van kranten zeker verleden tijd en zijn mensen creatiever geworden en gebruiken ze nieuwe strategieën als het gaat om het vinden van vacatures.

Als je een beetje de weg kwijt bent over waar je moet zoeken om meer te weten te komen over kansen, zijn hier een paar plaatsen waar je zou kunnen beginnen.

Netwerken

Een groot aantal vacatures in de techniek wordt niet daadwerkelijk geadverteerd, dus om meer te weten te komen over deze vacatures, moeten werkzoekenden een manier vinden om een ​​voet tussen de deur te krijgen. Netwerken met mensen in de technische sector kan zeer nuttig zijn bij het vinden van deze verborgen banen en om uzelf bekend te maken bij personen in de techniekbranche. 

Ook als deze mensen zelf geen openingen hebben, is er altijd een kans dat ze iemand kennen die dat wel heeft. In dit digitale tijdperk hoeft netwerken niet persoonlijk te zijn. Het kan online worden gedaan via sociale netwerksites, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

Verwijzingen

Sommige technische bedrijven bieden een vergoeding aan werknemers die een succesvolle kandidaat naar het bedrijf verwijzen als een stimulans om te helpen bij het wervingsproces. Als iemand je een uitnodiging stuurt om te solliciteren op een vacature in de techniek en je krijgt de baan met succes, dan hoef je niet alleen zelf naar een baan te zoeken, maar krijgt je verwijzer ook een bonus, dus een win-winsituatie.

Bedrijfswebsites

Als je het technische bedrijf waarvoor je wilt werken al kent, kijk dan op de officiële website van het bedrijf en zoek naar het gedeelte ‘Carrière’. Veel bedrijven in de techniek plaatsen hun vacatures in deze sectie en als er geen worden vermeld, kan je hun contactgegevens vinden en informeren naar vacatures waarvoor ze mogelijk niet adverteren. Maak een lijst van bedrijven waarvoor je zou willen werken en bekijk hun websites regelmatig.

Sociale media

Als je eenmaal een paar technische bedrijven hebt geïdentificeerd waar je zou willen werken, kijk dan of ze sociale media-accounts hebben en volg ze. Vaak adverteren bedrijven hun vacatures via sociale media en komen ze direct naar je nieuwsfeed als ze dat doen. Je kan ook de wervingsmanager van deze bedrijven verbinden of volgen op LinkedIn om uzelf bekend te maken en je te identificeren als een potentiële werknemer.

Banenbeurzen

Techniekbranche carrièrebeurzen zijn een geweldige manier om de mensen die in je sector werken te ontmoeten en om meer te weten te komen over vacatures bij verschillende bedrijven. Kom langs om de bedrijven te bekijken die je mogelijk interesseren, en vergeet niet om enkele kopieën van je cv mee te nemen. Praat met recruiters en bedrijfsvertegenwoordigers over wat voor soort functie je zoekt. Sommige technische bedrijven kunnen zelfs potentiële kandidaten ter plaatse interviewen.