Bsdesmidse.nl
Image default
Auto's en Motoren

De Hyundai i10, de perfecte stadsauto

Je kunt de Hyundai i10 omschrijven als een bovengemiddelde stadsauto. De auto is klein en zuinig met aan de binnenkant toch opmerkelijk veel ruimte. De Hyundai i10 beschikt standaard over vijf deuren.

Opvolger van de Atos

De Hyundai i10 is de opvolger van de eveneens succesvolle Atos. De i10 is er in een 1.0 liter uitvoering en beschikt over vier cilinders. De auto is er niet in een dieseluitvoering en opvallend is het zeer ruime interieur, want de i10 biedt voldoende plaats voor vier volwassenen. Opvallend is zeker ook het zeer lage verbruik. Koop je een nieuwe Hyundai i10 dan rijd je gemakkelijk 1 op 21. De i10 wordt gezien als een stadsauto en voor een dergelijke auto heeft deze Hyundai ontzettend veel te bieden.

In handgeschakelde uitvoering en met automatische transmissie

De i10 van de Hyundai moet de concurrentie aangaan met auto’s als de Citroën C1,de Kia Picanto, de Opel Karl, de Volkswagen Up en de Toyota Aygo. Uiteraard is de i10 nog weer in verschillende uitvoeringen beschikbaar zoals de Comfort, Active en Dynamic. De stadsauto is er in een handgeschakelde uitvoering en met automatische transmissie.

Pechhulp on demand

Het is als Hyundai-rijder goed te weten dat je onderweg altijd een beroep kunt doen op pechhulp on demand van Centraal Beheer. De ruim achthonderd monteurs staan 24/7 voor je klaar en je hoeft geen abonnement te hebben om gebruik van deze dienst te maken. Nadat je gemeld hebt dat je pech hebt, wordt meteen een indicatie van de kosten gegeven en is er doorgaans binnen een half uur een monteur bij je. Die monteur kun je in realtime met de speciale app volgen. Na de reparatie betaal je zoals jij dat wilt. Prettige gedachte toch, al is de kans op pech als je in een nieuwe Hyundai i10 rijdt uiteraard erg klein.