Bsdesmidse.nl
Image default
Financieel

Een autolening krijgen met een kredietscore van 720

Als u’ als u op zoek bent naar een autolening met een kredietscore van 720 of hoger, bevindt u zich in een sterke positie. Een kredietscore van 720 wordt door zowat elke geldschieter als goed beschouwd. Maar hoewel 720 een voldoende hoge kredietscore is om een autolening te krijgen, kunt u mogelijk uw kosten verlagen en geld besparen als u uw kredietscore kunt verbeteren voordat u een aanvraag indient.

Hier zijn de stappen die u moet nemen. kunt nemen om uw kredietscore te maximaliseren en de beste autolening te kopen.

Controleer uw kredietrapport

Voordat u een autolening aanvraagt (of zelfs als u ervoor kiest om een persoonlijke lening om een auto te kopen), zorg ervoor dat uw kredietrapport correct is. Veel mensen vinden fouten in hun kredietrapporten en sommige fouten kunnen uw score verlagen. U wilt niet per ongeluk een hogere rente betalen.

Controleer uw kredietscore

Er zijn veel manieren waarop u uw kredietscore gratis kunt controleren:

  • Gratis website over kredietscores: verschillende consumentenwebsites en financiële instellingen bieden online gratis kredietscores aan. Dit zijn meestal VantageScores.

  • Gratis FICO-score van uw bank of creditcardmaatschappij: sommige banken en creditcardmaatschappijen, waaronder Bank of America, Wells Fargo en Citi, bieden hun creditcardhouders gratis FICO-scores aan wanneer ze online inloggen op hun account. Discover biedt iedereen een gratis FICO-score, zelfs als u geen Discover-account heeft.

  • Gratis FICO-score van een kredietrapportagebureau: Experian biedt gratis FICO-scores aan iedereen die zich registreert voor een account (gratis of premium).

Als u uw kredietscore op meerdere plaatsen controleert, verwacht dan niet dat de scores allemaal hetzelfde zijn. Dat komt omdat uw score kan variëren, afhankelijk van welk bureau het berekent en welk model (FICO of VantageScore) ze gebruiken. Om het nog interessanter te maken, zijn er meerdere versies van FICO en verschillende versies van VantageScore. Maak u dus geen zorgen als u een reeks scores ziet.

De belangrijkste reden om vertrouwd te raken met uw score voordat u een autolening aanvraagt, is dat u deze wellicht kunt verbeteren voordat u een aanvraag indient. Een kredietscore van 720 ligt dicht bij het uitstekende kredietbereik, maar is er niet helemaal.

Bijna alle gratis kredietscores bevatten informatie over de factoren die van invloed zijn op uw score. Als uw kredietscore bijvoorbeeld wordt geschaad door uw kredietgebruiksratio (hoeveel doorlopende schuld u heeft in vergelijking met de kredietlimiet op uw creditcards), kunt u uw creditcardmaatschappij bellen en om een verhoging van de limiet vragen. Zolang uw saldo niet stijgt, kan de hogere kredietlimiet uw score verbeteren.

Winkel voor de beste lening

Hier is een overzicht van de stappen die u moet nemen wanneer u een autolening aanvraagt.

Vraag aan bij meerdere kredietverstrekkers

Vraag aan bij ten minste twee of drie kredietverstrekkers (of veel meer, als u dat wilt) om voorwaarden te vergelijken. Zorg ervoor dat wanneer u zich aanmeldt, u vraagt om vooraf goedgekeurd te worden voor de lening (niet vooraf gekwalificeerd). Dat betekent dat de kredietverstrekker uw persoonlijke gegevens zal controleren en een kredietcontrole zal uitvoeren.

Ontdek de beperkingen van de kredietverstrekker

Sommige leningen zijn alleen beschikbaar voor de aankoop van een auto bij een bepaalde dealer of fabrikant . Sommige leningen zijn alleen voor gebruikte auto’s, andere voor nieuwe auto’s. De meeste voorafgaande goedkeuringen hebben een vervaldatum. Zorg ervoor dat u de beperkingen kent die verbonden zijn aan elke lening die u aanvraagt.

Vraag binnen 2 weken aan

Normaal gesproken kan uw score elke keer dat u krediet aanvraagt, met een paar punten dalen. . De uitzonderingen zijn wanneer u bepaalde soorten krediet aanvraagt, waaronder autoleningen. De kredietbeoordelingsbureaus begrijpen dat u zich bij meerdere kredietverstrekkers moet aanmelden om aanbiedingen te vergelijken, dus ze geven u allemaal een prijsvenster. Tijdens die periode tellen alle vragen van geldschieters voor autoleningen mee als een enkele harde aanvraag voor uw kredietscore. Heb je in het verleden bijvoorbeeld een matras op afbetaling gekocht? Dan kun je een BKR codering hebben waardoor het aanvragen van een autolening lastiger kan worden.

Aanvragen voor autoleningen worden gedurende 30 dagen volledig genegeerd door FICO. Dan is de rate shopping window tussen 14 en 45 dagen, afhankelijk van welk scoremodel wordt gebruikt. Lenders moeten betalen voor scoremodellen, en ze upgraden niet allemaal elke keer dat er een nieuwe wordt uitgebracht. Aangezien u niet weet welke score een kredietverstrekker zal gebruiken, is het voor de zekerheid het beste om leningen binnen 14 dagen aan te vragen en te vergelijken — het laagste tarief om te winkelen — voor de zekerheid.

Overweeg een verscheidenheid aan kredietverstrekkers

Vergeet niet om naast de banken, kredietverenigingen of online kredietverstrekkers ook contact op te nemen met de dealer. Soms is de dealer bereid om het financieringsaanbod waarmee u binnenkomt te evenaren of te verslaan. Dit is echter lastig terrein. Autodealers staan erom bekend ongewenste kosten aan uw contract toe te voegen, zoals vooruitbetaald onderhoud of extra verzekeringsdekking.

Winkel onder uw geleende bedrag

Alle auto’s hebben onderhoud en brandstof nodig (gas of elektriciteit) ), plus je betaalt belastingen en registratierechten. En dan is er nog de autoverzekering. Houd er dus rekening mee dat de lening niet het enige regelitem is dat u aan uw budget toevoegt. Wanneer u beslist hoeveel auto u zich kunt veroorloven, houd dan rekening met die andere eigendomskosten. Niet alleen als je naar auto’s gaat kijken, maar ook naar Superdry bijvoorbeeld of andere grote kledingwinkels.

Bescherm uw kredietwaardigheid

Een autolening draagt niet bij aan uw kredietgebruiksratio, omdat dat is gebaseerd op doorlopend krediet. Maar het zal een belangrijke factor spelen in:

  • Een gezonde kredietmix (de soorten en soorten krediet die u gebruikt)

  • Uw betalingsgeschiedenis (de belangrijkste factor in uw kredietscore)

  • Uw kredietleeftijd (nadat u uw autolening met een goede reputatie hebt afbetaald, blijft dit nog 10 jaar een positief effect hebben op uw kredietscore)

Daarom is het belangrijk om verantwoord om te gaan met een autolening en ervoor te zorgen dat u weet waar u aan begint voordat u er een afsluit.

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/