Bsdesmidse.nl
Image default
Financieel

Urenregistratie voor GitHub met Keeping

GitHub is ’s werelds grootste Git repository platform. Miljoenen bedrijven vertrouwen op GitHub voor hun source-control en meer. Wij zijn dan ook enthousiast voor alle software engineers dat Keeping urenregistratie binnen GitHub verzorgt.

Om dit te koppelen aan een externe projectmanagementprogramma, heb je minimaal Keeping  nodig. Daarnaast is een apart GitHub-account vereist. Een eventueel benodigd GitHub-abonnement is niet inbegrepen.

GitHub urenregistratie-integratie met Keeping

Keeping is groot fan van Git repository services zoals GitHub en dat vinden veel gebruikers ook! Daarom heeft Keeping de afgelopen tijd hard gewerkt aan de uren­registratie-integratie voor GitHub. Met deze integratie kun je direct binnen GitHub uren registreren voor een specifieke issues en pull requests. Zo geef je extra details mee aan je urenregistratie.

Hoe werkt het?

Keeping heeft twee browserextensies ontwikkeld, namelijk de Chrome extensie en de Firefox add-on. Via deze browserextensies kun je Keeping koppelen met externe website zoals bijvoorbeeld GitHub. Dit gebeurt door een Keeping-knop beschikbaar te maken direct in de interface van GitHub zelf. Zo zie je in een issue-lijst naast elke issue een Keeping-knop waarmee je uren kan registreren. Ook zie je voor het gemak op elk detailscherm van een issue of pull request dezelfde Keeping-knop.

Tijdregistraties in GitHub

Om extra kracht te geven aan de koppeling met GitHub, komen alle issues en pull requests waar jij uren voor registreert, direct terug in je rapporten. Zo zie je voor elke individuele tijdregistratie welke GitHub-pagina eraan gekoppeld is. Ook kun je andersom redeneren, je bekijkt de GitHub issue of pull request en ziet vervolgens welke tijdregistraties eraan gekoppeld zijn. Zo is urenregistratie in GitHub gemakkelijk en efficiënt.

https://keeping.nl/urenregistratie-integratie-voor-projectmanagement/github