Bsdesmidse.nl
Image default
Financieel

Verbouwen kost altijd meer dan verwacht

Verbouwen kost altijd meer dan verwacht

Als je gaat verbouwen is de kans groot dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Materialen kunnen duurder zijn dan gedacht, of het werk duurt langer waardoor je een vakman langer moet inhuren. Ook kan het zijn dat er wat misgaat tijdens de verbouwing waardoor je extra kosten moet maken. Daarom is het belangrijk om voor een verbouwing altijd een ruime begroting te maken waarbij je ook een post ‘onvoorzien’ opneemt. Dan heb je in ieder geval wat financiële ruimte als de verbouwing tegenzit.

Waar kan ik voordelig geld lenen voor een verbouwing?

Als je geld nodig hebt voor een verbouwing dan kun je voordelig geld lenen op overstappen.nl. Het grote voordeel is dat je hier snel en gemakkelijk meerdere leningen met elkaar kunt vergelijken. Je kunt dan direct zien welke lening voor jou de goedkoopste is. Deze lening kun je dan ook direct online afsluiten. Je hoort over het algemeen binnen 1 tot 2 dagen of je aanvraag is goedgekeurd. Als dat het geval is dan krijg je het door jou geleende bedrag direct op je bankrekening gestort. De aflossing kun je het beste meteen inplannen als periodieke overboeking, dan kun je het ook niet meer vergeten.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing als ik al een lopende lening heb?

Je kunt een oude lening oversluiten als je opnieuw geld wilt lenen om de verbouwing van je huis te financieren. Dit kan voordelig zijn als je oude lening een hoge rente heeft en de huidige rente een stuk lager is. De oude lening wordt dan onderdeel van je nieuwe lening. Een bijkomend voordeel is dat je maar 1 lening hoeft af te lossen, de kans dat je een aflossing vergeet is daardoor een stuk kleiner. Ook kun je voor jezelf gemakkelijker bijhouden hoeveel aflossingen je nog moet doen.

Wanneer kan ik geen geld lenen voor de verbouwing?

Je kunt geen geld lenen voor een verbouwing als je al dusdanig hoge schulden hebt dat extra geld lenen niet verantwoord is. Daarom zal een kredietverstrekker altijd een check doen, meestal bij het BKR in Tiel. Als uit deze controle blijkt dat het onverantwoord is om extra geld te lenen dan zal je verzoek worden afgewezen. Houd er daarbij rekening mee dat een duur telefoonabonnement wordt meegeteld als langlopende financiële verplichting. Ook een roodstand of creditcard tellen mee, ook als je hiervan geen gebruik maakt.

https://www.overstappen.nl/geld-lenen/