Bsdesmidse.nl
Image default
Woning en Tuin

Extra genieten van je picknicktafel is eenvoudiger dan je denkt

Iedereen weet wel hoe een eiken picknicktafel eruitziet. Een uitgebreide keuze vind je overigens bij www.eikenpicknicktafel.nl. Je kunt op hun website je hart ophalen als je van het buitenleven houdt. Als je het buitenleven in eigen achtertuin ook nog eens zo aangenaam mogelijk kan maken, zit je al direct in een win-win situatie. 

Eiken picknicktafel met een vleugje glamour?

Je hebt vast ook wel een of meerdere kookboeken in huis met daarin foto’s waar gezinnen zo heerlijk genieten aan een eiken picknicktafel in een fantastische omgeving. Prachtige kiekjes van familiepicknicks waar je haast jaloers gadeslaat hoe met het hele gezin intens genoten wordt: handgemaakte quilts, prachtige servetten en lachende, goed verzorgde kinderen die dartelen in het zonnetje.

Laat fantasie je werkelijkheid niet verpesten

Echter in het ‘echte’ leven zijn familie picknicks vaak helemaal niet zo! Ik voel al geluk als mijn kinderen hun handen afvegen voordat ze naar het eten grijpen dat voor hen klaarstaat! We zitten waarschijnlijk in onze tuin aan een met vogelpoep bedekte eiken picknicktafel. Eten snel een boterham met jam voordat de kinderen weer naar school moeten. Tussendoor luisteren we naar onze 5-jarige met een huilbui omdat haar broer haar elleboog heeft aangeraakt.

Geloof me, je kunt aan je eigen picknicktafel ook een geweldige ervaring hebben zonder alle glitter en glamour.  Maak van een dagelijkse bezigheid gewoon een regelmatig terugkerend evenement.

Plan een familiepicknick aan je eigen eiken picknicktafel

Geef een dag of twee van tevoren aan dat jullie met het hele gezin gaan picknicken in eigen tuin. Vooral een gezin met (kleine) kinderen zal dat bijzonder vinden. Aan de kok des huizes de ‘zware’ taak om te beslissen wat tijdens die ‘speciale’ gelegenheid, gegeten wordt.

Kies vooral voor gemak

Kies eten dat snel kan worden bereid.  Minder voorbereidingstijd betekent meer tijd voor de picknick in eigen tuin.  Je kunt een dag eerder het eten bereiden.  Kies iets dat het hele gezin lekker vindt. Een paar suggesties om van een dagelijkse bezigheid iets bijzonders te maken:

  • Sandwiches of wraps: eiersalade, ham en kaas, of avocado en tomaat;

  • Kaas en crackers, muffins of mueslirepen;

  • Vers gesneden groenten met een dipsaus;

  • Appels in partjes met kaneel, in blokjes gesneden meloen, bessen en druiven;

  • Een grote fles water of ijsthee met plastic bekertjes voor iedereen.