Bsdesmidse.nl
Image default
Auto's en Motoren

Gebruikte BMW 1 serie aanschaffen

In deze tekst vertellen we je alles wat je moet weten over het aanschaffen van een gebruikte BMW 1 serie. Er zijn namelijk een hoop dingen waar je op moet letten. De eerste generatie 1 serie werd gelanceerd in 2004. Dit was de eerste keer dat BMW met een échte hatchback op de markt kwam. Veel mensen denken dat dit de 3 serie compact was, maar deze had toch meer overeenkomsten met een coupé. Over het algemeen is de BMW 1 serie een betrouwbare auto, maar geen enkele auto is perfect. Deze generatie 1 serie heeft veel problemen met de distributieketting en de kettingspanners. Dit zijn problemen die je niet zomaar kunt vaststellen en op het moment dat je er iets van merkt is het al te laat. Zorg er dus voor dat je de auto goed laat controleren door een expert voordat je de auto aanschaft. De latere generaties zijn betrouwbaarder op dit gebied. Een eerste generatie 1 serie koop je al voor €3.500 en voor een nieuwere generatie beginnen de prijzen bij de €8.000.

Is het verstandig om een gebruikte 1 serie aan te schaffen?

Het aanschaffen van een gebruikte auto brengt in het algemeen altijd wel risico’s met zich mee. Als je de auto eerst goed laat nakijken kan er in principe weinig fout gaan. Buiten de distributieketting om heeft deze auto namelijk weinig problemen. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat er iets niet goed gaat met de auto, dan sta je dus met pech onderweg. Dat is niet alleen het geval bij een occasion.

 

Verder is de BMW 1 serie een goede auto, ze zijn luxe uitgerust, hebben veel pit en ze zijn zuinig. Om een lang verhaal kort te maken, een bmw 1 serie is een goede auto. Zorg er wel voor dat je hem eerst na laat kijken door een specialist.